BMW Vision Neue Klasse. Μια ματιά στο μέλλον της εταιρίας με τεράστιο head-up display

Σχετικά άρθρα

Η BMW παρουσίασε το νέο της πρωτότυπο, το Vision Neue Klasse, που μας δείχνει το πως θα μοιάζει η επόμενη γενιά αυτοκίνητων της, με το πρώτο μοντέλο που θα βασίζεται στην ηλεκτρική Neue Klasse πλατφόρμα να μπαίνει στη παραγωγή το 2025.

Το Vision Vehicle, υιοθετεί την νέα σχεδιαστική γλώσσα της γερμανικής εταιρίας, της οποίας κύριο γνώρισμα είναι οι λίγες χαρακτηριστικές γραμμές, που περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες. Αυτή η προσέγγιση τονίζει τα εμβληματικά στοιχεία της μάρκας όπως η μάσκα νεφρών, και το “Hofmeister kink” όπως ονομάζεται η γωνία που σχηματίζουν τα πλαϊνά πίσω παράθυρα.

Φορά αεροδυναμικές ζάντες 21″ που αποτίουν φόρο τιμής στην κλασική σχεδίαση σταυρωτών ακτίνων, οι οποίες αντλούν έμπνευση από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Στο εσωτερικό, η επόμενη γενιά του BMW iDrive εγγυάται μια μοναδική ψηφιακή εμπειρία που συνδυάζει τον πραγματικό και τον εικονικό κόσμο. Τα αναλογικά χειριστήρια έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, με την αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπου και αυτοκινήτου να πραγματοποιείται μέσω του BMW Panoramic Vision, της κεντρικής οθόνης και του νέου τιμονιού με πλήκτρα πολλαπλών λειτουργιών.

Η εμπειρία χρήστη ολοκληρώνεται με το BMW Intelligent Personal Assistant που ελέγχεται μέσω φωνητικών εντολών, αλλά και με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό που συντονίζεται με τα γραφικά στοιχεία της κεντρικής οθόνης και του BMW Panoramic Vision.

Οι πληροφορίες του BMW Panoramic Vision προβάλλονται στο ιδανικό ύψος στο οπτικό πεδίο του οδηγού και, για πρώτη φορά, σε όλο το πλάτος του παρμπρίζ.

Το BMW Panoramic Vision βασίζεται σε μια εντελώς νέα τεχνολογία head-up display. Οι πληροφορίες προβάλλονται σε ύψος απόλυτα προσαρμοσμένο στον οδηγό σε όλο το πλάτος του παρμπρίζ. Το BMW Panoramic Vision συμπληρώνεται από το νέο BMW 3D head-up display, το οποίο προβάλλει τις απαιτούμενες πληροφορίες, όπως τα συστήματα υποβοήθησης ή την καθοδήγηση κατά την κίνηση του οχήματος, με μεγάλη ακρίβεια με τη μορφή 3D animations στο οπτικό πεδίο του οδηγού.

Τόσο BMW Panoramic Vision, όσο και το νέο Head-Up Display θα περάσουν στη παραγωγή από το 2025.

Το BMW iDrive στη Neue Klasse στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες: Το νέο BMW Panoramic Vision προσφέρει μια νέα εκδοχή της αντίληψης που έχουν οι οδηγοί στο εσωτερικό μιας BMW καθώς και της προβολής περιεχομένου για όλους τους επιβάτες

Με το νέο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, τα περιεχόμενα του BMW Panoramic Vision και του BMW 3D head-up display μπορούν να ελέγχονται ξεχωριστά σύμφωνα με την αρχή “μάτια στο δρόμο, χέρια στο τιμόνι”. Ο χειρισμός είναι βολικός και ακριβής μέσω των πλήκτρων του τιμονιού και αναβαθμίζεται από την ενεργή απτική ανάδραση και την τεχνολογία πολλαπλών επιπέδων.

Το BMW iDrive στη Neue Klasse εστιάζει στη νέα κεντρική οθόνη με το χαρακτηριστικό στυλ της BMW και τη διαισθητική λειτουργία αφής. Η τεχνολογία οπίσθιου φωτισμού matrix της νέας κεντρικής οθόνης εξασφαλίζει υψηλή ανάλυση για τις ενδείξεις, ζωηρά χρώματα και ισχυρή αντίθεση, ανεξάρτητα από τις συγκεκριμένες συνθήκες φωτισμού.

Το μελλοντικό BMW iDrive θα συνεχίσει να περιλαμβάνει το QuickSelect που παρουσιάστηκε το 2023. Το σύστημα στη Neue Klasse βασίζεται σε μια εξαιρετικά ενσωματωμένη αρχιτεκτονική λογισμικού και χρησιμοποιεί την επόμενη γενιά του BMW Operating System.

Στην επόμενη γενιά του BMW iDrive, τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός μπορούν να αλληλοεπιδρούν με τις πληροφορίες που εμφανίζονται στο BMW Panoramic Vision, δημιουργώντας μια κοινή εμπειρία χρήστη. Οι οδηγοί μπορούν να μετακινήσουν περιεχόμενο που εμφανίζεται στην κεντρική οθόνη στο BMW Panoramic Vision με μια απλή χειρονομία.

30% περισσότερη αυτονομία, 30% ταχύτερη φόρτιση, 25% μεγαλύτερη αποδοτικότητα – η Neue Klasse αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό τεχνολογικό άλμα που θα οδηγήσει το EfficientDynamics σε νέα ύψη. Το ίδιο ισχύει και για τη σχεδίασή της, η οποία είναι άκρως φουτουριστική.

Με τη Neue Klasse, έχουμε ξεκινήσει τη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της εταιρείας. Δεν γράφουμε απλώς το επόμενο κεφάλαιο της BMW – γράφουμε ένα εντελώς νέο βιβλίο. Γι’ αυτό και η Neue Klasse θα επηρεάσει σίγουρα όλες τις γενιές μοντέλων,

δήλωσε ο Frank Weber, μέλος Δ.Σ. της BMW υπεύθυνος του τμήματος εξέλιξης, με τον Adrian van Hooydonk, επικεφαλής σχεδιαστής της BMW να συμπληρώνει πως:

Το εξωτερικό περιλαμβάνει στοιχεία που θα καθορίσουν τον χαρακτήρα διαφορετικών μοντέλων της Neue Klasse. Η σχεδίαση είναι καθαρή, κομψή και διαχρονική.

Η νέα, πλήρως ηλεκτρική αρχιτεκτονική του οχήματος ανοίγει επίσης νέες δυνατότητες για τον σχεδιασμό εσωτερικού. Αισθητικά, η Neue Klasse είναι μία κλασική BMW και την ίδια στιγμή τόσο προοδευτική που μοιάζει σαν να έχουμε παραλείψει μια γενιά μοντέλων.

Το πρώτο μοντέλο που θα βασίζεται στην Neue Klasse αρχιτεκτονική, θα κατασκευάζεται από το 2025 στο νέο εργοστάσιο της εταιρίας στο Ντέμπρτσεν της Ουγγαρίας, χωρίς ορυκτά καύσιμα και με ευρεία χρήση πρωτογενών και δευτερογενών υλικών που παράγονται με μειωμένες εκπομπές CO2.

Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό σεντάν, με διαστάσεις παρόμοιες με αυτές της Σειράς 3, με την υψηλή ενεργειακή απόδοση κατά τη φάση χρήσης του αυτοκινήτου να διασφαλίζεται με τη βελτιστοποίηση του βάρους, της αντίστασης του αέρα και της κύλισης, καθώς και με την έξυπνη διαχείριση της θερμότητας, ειδικά για το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, με τη χρήση της τεχνολογίας BMW eDrive έκτης γενιάς.

Εκτός από τους αποδοτικούς ηλεκτροκινητήρες, οι σημαντικές εξελίξεις στη νέα τεχνολογία BMW eDrive περιλαμβάνουν τις νέες κυλινδρικές κυψέλες μπαταρίας, με πάνω από 20% υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα σε σχέση με τις πρισματικές κυψέλες που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν. Η έκτη γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive θα βελτιώσει την ταχύτητα φόρτισης για τα μοντέλα Neue Klasse κατά έως και 30%, αυξάνοντας συγχρόνως την αυτονομία τους έως και 30%. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών των μέτρων, η συνολική αποδοτικότητα του οχήματος θα αυξηθεί έως και 25%.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Genesis G80 EV Magma Concept

Στο περίπτερο της Genesis στην έκθεση του Πεκίνου βρίσκεται το G80 EV Magma Concept, με το πρωτότυπο να ξεχωρίζει από το νέο bodykit κατασκευασμένο...

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...

Mazda EZ-6 και Arata concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Mazda παρουσίασε τη νέα γενιά του 6. Ονομάζεται EZ-6, αναπτύχθηκε από την κοινοπραξία Changan Mazda και θα είναι διαθέσιμο...