Έλεγχοι της Αστυνομίας στην παραλιακή για κόντρες

Σχετικά άρθρα

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου σε ελέγχους στην παραλιακή Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου, προκειμένου να αποτρέψει κόντρες, που τις τελευταίες ημέρες γίνονται όλο και πιο συχνά.

Η Ελληνική Αστυνομία, με ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή, έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής δύο “επιχειρήσεις-σκούπα” προκειμένου να αποτρέψει την διεξαγωγή των παράνομων και ιδιαίτερα επικίνδυνων αγώνων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Στο πλαίσιο ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας, συνεχίστηκαν εντατικά και χθες, Παρασκευή 02 Αυγούστου 2023, οι στοχευμένες δράσεις και οι εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής. Ειδικότερα, επικεντρώθηκαν στην περιοχή της παραλιακής Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου. Στην επιχείρηση συμμετείχαν και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής και ομάδες ΔΙ.ΑΣ., Ο.Π.Κ.Ε. και ΔΙ.ΜΕ.Τ».

Οι ανωτέρω δράσεις είχαν σκοπό την αντιμετώπιση αυτοσχέδιων παράνομων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης βεβαιώθηκαν 134 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα, ενώ διαπιστώθηκαν 4 πλημμεληματικές παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και σε βάρος ενός ατόμου, από αυτά, ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία. Ακολούθως ελέγχεται εάν ο συλληφθείς είχε οργανωτικό ρόλο στην διεξαγωγή αυτοσχέδιων αγώνων. Κατασχέθηκε επίσης και η μηχανή του.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

  • 28 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
  • 19 για μη χρήση προστατευτικού κράνους
  • 14 για υπερβολική ταχύτητα
  • 9 για επικίνδυνους ελιγμούς
  • 2 για ΚΤΕΟ
  • 1 για ανασφάλιστο όχημα
  • 1 για φθαρμένα ελαστικά
  • 2 για παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων
  • 58 λοιπές παραβάσεις

Περαιτέρω, αφαιρέθηκαν:

  • 38 άδειες κυκλοφορίας
  • 45 άδειες ικανότητας οδήγησης
  • 12 πινακίδες
  • Παράλληλα, ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν 4 οχήματα.

Έλεγχοι και στη Θεσσαλονίκη

Αντίστοιχοι έλεγχοι έγιναν και στη Θεσσαλονίκη, με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης να κάνουν ελέγχους την Παρασκευή και το Σάββατο στο ευρύτερο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στις οδούς Τσιμισκή, Β. Όλγας, Αν. Παπανδρέου, Ανδριανουπόλεως, Λ. Νίκης και Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, καθώς και στην περιοχή της Τούμπας επί των οδών Γρ. Λαμπράκη και Χρ. Περαιβού, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της παραβατικής συμπεριφοράς οδηγών δίκυκλων οχημάτων και για την αποτροπή αυτοσχέδιων αγώνων.

Ειδικότερα διαπιστώθηκαν και βεβαιώθηκαν τριάντα τέσσερις (34) παραβάσεις, εκ των οποίων:

  • 8 αφορούσαν σε μη χρήση προστατευτικού κράνους
  • 6 σε εκπομπές θορύβων πέραν των επιτρεπόμενων ορίων
  • 20 λοιπές παραβάσεις

Η Ελληνική Αστυνομία στην ανακοίνωσή της καταλήγεις πως αποδίδει τη δέουσα βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας, τα οποία αποτελούν διαρκή προτεραιότητα της. Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν, θα πυκνώσουν και θα ενταθούν, με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την προστασία οδηγών, επιβατών και πεζών. Με νέα τεχνολογικά μέσα, με ορθολογική σχεδίαση των ελέγχων και με κατά γράμμα τήρηση της νομιμότητας θα βελτιωθεί άρδην η κατάσταση στους δρόμους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διακοπή της κυκλοφορίας τη Μεγάλη Δευτέρα στα Λιμανάκια

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Λ. Βάρκιζας – Σουνίου στη θέση Λιμανάκια ανακοίνωσε η Τροχαία για την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024. Συγκεκριμένα, λόγω εκτέλεσης...

Ξεκινούν και πάλι τα έργα για το Flyover. Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Ξεκινούν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχαν καταθέσει...

Με πρόσθετες αποζημιώσεις προς τους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο

Με πρόσθετες αποζημιώσεις στους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας των καθυστερήσεων στα έργα, οι οποίες προκαλούνται και από τους αργούς χρόνους...