Ο Marko έκανε ρατσιστικά σχόλια κατά του Perez

Σχετικά άρθρα

Ο Helmut Marko προχώρησε σε ρατσιστικές και προσβλητικές δηλώσει κατά του Sergio Perez και των Νοτιοαμερικανών, με τον Αυστριακό, μιλώντας στο κανάλι ServusTV της Red Bull, να υποστηρίζει πως η εθνικότητα του Perez φταίει εν μέρει για τη μειωμένη απόδοση που είχε στα προηγούμενα Grand Prix.

Ξέρουμε ότι έχει προβλήματα στις κατατακτήριες, έχει διακυμάνσεις στην απόδοσή του. Είναι Νοτιοαμερικανός και δεν είναι τόσο απόλυτα συγκεντρωμένος στο κεφάλι του όσο ο Max (Verstappen) ή ο Sebastian (Vettel). Αλλά οι αγώνες είναι το φόρτε του και έκανε έναν πολύ καλό αγώνα. Το να προσπεράσεις τρεις οδηγούς, τον George Russel και τις δύο Ferrari, δεν ήταν εύκολο.

Με το Μεξικό να μην είναι χώρα της Νοτίου Αμερικής, αλλά χώρα του νότιου τμήματος της Βόρειας Αμερικής, όπως ήταν λογικό οι δηλώσεις του Marko προκάλεσαν αντιδράσεις.

Ως εκ τούτου, με ανακοίνωση του ο Marko ζήτησε συγγνώμη για τα προσβλητικά και ρατσιστικά στερεοτυπικά σχόλια που έκανε για τον Μεξικάνο και τους Νοτιοαμερικανούς.

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του, ανέφερε:

Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για την προσβλητική μου παρατήρηση και θέλω να καταστήσω απολύτως σαφές ότι δεν πιστεύω ότι μπορούμε να γενικεύσουμε τους ανθρώπους από οποιαδήποτε χώρα, οποιαδήποτε φυλή και εθνικότητα.

Προσπαθούσα να επισημάνω ότι ο Checo παρουσίασε διακυμάνσεις στις επιδόσεις του φέτος, αλλά ήταν λάθος να το αποδώσω στην πολιτιστική του κληρονομιά.

Το συμβόλαιο του Perez ολοκληρώνεται στα τέλη του 2024 και όλο και περισσότερες είναι οι φωνές που λένε πως αυτό δεν θα ανανεωθεί.

Παράλληλα, στην ίδια συνέντευξη ο Marko παραδέχτηκε πως είναι πλέον στόχος της Red Bull να κερδίσει όλους τους αγώνες της φετινής σεζόν, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί μέχρι σήμερα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...