Το πρώτο αυτοκίνητο της Xiaomi έχει κάτι από Ferrari

Σχετικά άρθρα

Μέσα στο προσεχές φθινόπωρο η Xiaomi θα παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, πιθανότατα την ίδια ημέρα παρουσίασης του νέου smartphone-ναυαρχίδα της και διέρρευσε το όνομα του αυτοκινήτου που έχει κάτι από Ferrari.

Συγκεκριμένα, το μοντέλο θα ονομάζεται Modena και θα τοποθετηθεί απέναντι από το Tesla Model 3 και το BYD Seal, έχοντας τιμή περίπου 200.000 γουάν (25.650 ευρώ) στη Κίνα, με την Xiaomi να σχεδιάζει να πουλά το μοντέλο της παγκοσμίως, μεταξύ άλλων και αγορές της Αμερικής και της Ευρώπης.

Η Μόντενα είναι μια ιταλική πόλη με μακρά ιστορία στην αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς στη περιοχή έχουν τα εργοστάσια τους η Ferrari, η Lamborghini, η Pagani και η Maserati.

Το μοντέλο θα χρησιμοποιεί μπαταρίες της CATL και της BYD, ενώ οι ηλεκτρικοί κινητήρες θα κατασκευάζονται από την ίδια τη Xiaomi. Η αυτονομία του θα φτάνει έως τα 800 χλμ ανά φόρτιση, χάρη στην μπαταρία χωρητικότητας 101 kWh που θα προσφέρεται, η οποία θα είναι τεχνολογίας 800 volt, υποστηρίζοντας ταχυφόρτιση.

Η κινέζικη εταιρία θα επενδύει περίπου 10 δισ. δολάρια μέσα στην ερχόμενη δεκαετία για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με τον δισεκατομμυριούχο συνιδρυτή της, Lei Jun, να ηγείται της νέας, ανεξάρτητης -εντός του ομίλου- οντότητας. Σε αυτήν, θα επενδυθούν αρχικά 10 δισ. γουάν (1,5 δισ. δολάρια) για την παραγωγή “έξυπνων” οχημάτων.

Η εν λόγω στρατηγική κίνηση συνοδεύεται από την μεγαλύτερη εσωτερική αναδιάρθρωση της εταιρείας, προκειμένου η Xiaomi να εισέλθει στην ταχέως αναπτυσσόμενα αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας.

Η Xiaomi ίδρυσε το τμήμα ανάπτυξης οχημάτων της το 2021, αγοράζοντας την εταιρεία τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης Deepmotion Tech και χτίζοντας ένα εργοστάσιο κατασκευής λίγο αργότερα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Fisker μειώνει την παραγωγή για να χρησιμοποιήσει τα μετρητά για κεφάλαια κίνησης

Η Fisker έκανε γνωστό πως θα μειώσει την παραγωγή αυτόν τον μήνα και θα κατασκευάσει λιγότερα αυτοκίνητα φέτος από την προηγούμενη πρόβλεψη της, προκειμένου...

Το ανανεωμένο Volkswagen ID.3 στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το ανανεωμένο Volkswagen ID.3 δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το γερμανικό ηλεκτρικό μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα...

Tesla Cybertruck Vs GMC Hummer EV. Ποιο είναι ταχύτερο στην επιτάχυνση;

Το Tesla Cybertruck ή το GMC Hummer EV είναι γρηγορότερο στην ευθεία; Το Cybertruck ζυγίζει 3.084 κιλά και είναι στη κορυφαία έκδοση του, την...