Ο Bernie Ecclestone καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης με αναστολή λόγω φορολογικής απάτης

Σχετικά άρθρα

Ο πρώην επικεφαλής της Formula 1 Bernie Ecclestone απέφυγε τον εγκλεισμό στη φυλακή σήμερα Πέμπτη 12/10, αφού ομολόγησε την ενοχή του για φορολογική απάτη καθώς ξέχασε να δηλώσει περιουσιακά στοιχεία άνω 400 εκατομμυρίων λιρών (473 εκατομμύρια ευρώ), τα οποία κατείχε στη Σιγκαπούρη, μεταξύ 2013 και 2016.

Ο δισεκατομμυριούχος απέφυγε τη φυλακή επειδή συμφώνησε να πληρώσει στην εφορία πάνω από 652 εκατομμύρια λίρες (περίπου 750 εκατομμύρια ευρώ). Επίσης καταδικάστηκε να πληρώσει δικαστικά έξοδα ύψους 74.000 λιρών.

Ο 92χρονος πλέον Ecclestone εμφανίστηκε στο Southwark Crown Court στο Λονδίνο και ομολόγησε την ενοχή του, λίγο περισσότερο από ένα μήνα πριν από την έναρξη της δίκης του.

Ο δικαστής Simon Bryan επέβαλε στον Ecclestone ποινή φυλάκισης 17 μηνών με αναστολή 2 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι θα πάει στη φυλακή μόνο εάν διαπράξει άλλο ποινικό αδίκημα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Εάν δεν δήλωσε ένοχος, κινδύνευε να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών.

Ο 92χρονος πρώην επικεφαλής των δικαιωμάτων της Formula 1 δήλωσε ένοχος το πρωί της Πέμπτης. Ο Ecclestone ήταν γνωστό ότι πλήρωνε πάντα σε μετρητά. Μάλιστα το 2014, ο ίδιος είχε μεταφέρει 600.000 λίρες σε μετρητά σε μια πλαστική σακούλα, και στη συνέχεια άφησε αυτή τη σακούλα σε ένα δωμάτιο… κατά λάθος.

Για την υπόθεση, αρχικά δήλωσε αθώος τον Αύγουστο του 2022, αναφέροντας πως δεν ήταν αυτός ο κάτοχος του συγκεκριμένου καταπιστεύματος, αλλά τελικά παραδέχθηκε τις κατηγορίες εναντίον του κατά τη διάρκεια της σημερινής (12/10) ακρόασης στο Λονδίνο.

Ως εκ τούτου, η καταδίκη του θα εκτελεστεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία, αντί της δίκης που επρόκειτο να ξεκινήσει στις 16 Νοεμβρίου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...