Honda και GM εγκαταλείπουν τα σχέδια για κοινή ανάπτυξη φθηνών ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Σχετικά άρθρα

Τον Απρίλιο του 2022 η Honda και η General Motors ανακοίνωσαν πως επεκτείνουν τη συνεργασία τους στο τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, κάνοντας γνωστό ότι θα αναπτύξουν μια νέα παγκόσμια πλατφόρμα που θα χρησιμοποιεί τις Ultium μπαταρίες της GM.

Πάνω σε αυτήν, είχαν δηλώσει ότι θα βασιστούν αρκετά “προσιτά” ηλεκτρικά μοντέλα, με το πρώτο να κυκλοφορεί το 2027, ενώ ορισμένα εξ αυτών ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσουν στις αγορές της Νότιας Αμερικής και της Κίνας.

Το συγκεκριμένο πλάνο, όμως, δεν άντεξε ούτε 1,5 χρόνο, καθώς σήμερα οι δύο εταιρίες αποφάσισαν να μην συνεργαστούν στην ανάπτυξη προσιτών ηλεκτρικών οχημάτων (EV).

Με το σχέδιο για κοινή ανάπτυξη φθηνών ηλεκτρικών αυτοκινήτων να έχει ματαιωθεί, η Honda αναφέρει ότι καθεμία από τις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες θα συνεχίσει να εργάζεται μόνη της πάνω στα δικά της προσιτά ηλεκτρικά.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...