Η Honda και η General Motors ανακοίνωσαν σήμερα πως επεκτείνουν τη συνεργασία τους στο τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αναπτύσσοντας μια νέα παγκόσμια πλατφόρμα που θα χρησιμοποιεί τις Ultium μπαταρίες της GM, πάνω στην οποία θα κατασκευαστούν μια σειρά “προσιτών” ηλεκτρικών μοντέλων, με το πρώτο να κυκλοφορεί το 2027.

Ένα από τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι ένα συμπαγές crossover, με τις δύο εταιρίες να συζητούν και τη δυνατότητα συνεργασίας στον τομέα των μπαταριών. Στόχος τους είναι να μειωθεί το κόστος παραγωγής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, κάνοντας τα μοντέλα προσιτά στο ευρύ κοινό.

Τόσο η Honda, όσο και η GM εργάζονται στην ανάπτυξη μπαταριών στερεάς κατάστασης (solid state), με την GM να εργάζεται και σε μπαταρίες λιθίου-μετάλλου, και σε μπαταρίες πυριτίου.

Η Honda ετοιμάζει δύο ηλεκτρικά SUVs που θα βασίζονται στην Ultium πλατφόρμα της GM, ενώ θα αντλούν ενέργεια από τις νέες Ultium μπαταρίες της GM, με το ένα να πωλείται με τα σήματά της και να ονομάζεται Prologue, και το άλλο με τα σήματα της Acura.

Η Honda θα τροποποιήσει την πλατφόρμα έτσι ώστε αυτή “να υποστηρίζει τον οδηγικό χαρακτήρα των μοντέλων της”, με τον σχεδιασμό τους να είναι μοναδικός, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, φέροντας τόσο το σύστημα OnStar, όσο και το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Super Cruise.