H Nio απολύει το 10% των εργαζομένων

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές Οκτωβρίου έγινε γνωστό ότι η κινεζική startup ηλεκτρικών οχημάτων χάνει 33.000 ευρώ από κάθε αυτοκίνητο που πουλά, αλλά η Nio έχει την στήριξη της κινεζικής κυβέρνησης για να συνεχίσει το έργο της.

Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να πάρει δραστικά μέτρα και τώρα η Nio ανακοινώνει ότι θα μειώσει το εργατικό της δυναμικό κατά 10% αυτόν τον μήνα, ώστε να εξορθολογίσει τους στόχους οργάνωσης και ανάπτυξης της, καθώς και να διαχειριστεί καλύτερα το κόστος εν μέσω έντονου ανταγωνισμού στην εγχώρια αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Παράλληλα, η Nio δεσμεύτηκε ότι έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό σε προηγμένες τεχνολογίες όπως οι μπαταρίες για EV, και σε μήνυμα που έστειλε στους υπαλλήλους της, η Nio ζήτησε την κατανόησή τους για τις απολύσεις, σημειώνοντας:

Τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι το πιο ανταγωνιστικό στάδιο στον μετασχηματισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας και το εξωτερικό περιβάλλον είναι γεμάτο από μεγάλες αβεβαιότητες.

Εκτός από τη μείωση του προσωπικού, η εταιρεία θα αναβάλει ή θα περικόψει επίσης τις επενδύσεις της σε projects που δεν συμβάλλουν στα κέρδη της εντός τριών ετών.

Παράλληλα, η εταιρία κατήργησε τα σχέδια της να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης στης ΗΠΑ, λόγω ακριβού κόστους. Αντ’αυτού θα εισάγει τα αυτοκίνητα της από τη Κίνα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...