Η BMW κάνει ακόμα πιο άσχημη τη μάσκα της Σειράς 7

Σχετικά άρθρα

Αν πίστευες πως η γρίλια της Σειράς 7 δεν θα μπορούσε να γίνει ασχημότερη, τότε κάνεις λάθος, με την BMW να ενσωματώνει σε αυτή τους αισθητήρες του συστήματος Personal Pilot L3, ενός συστήματος ημιαυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3.

Η αυτοματοποιημένη οδήγηση επιπέδου 3, επιτρέπει στους οδηγούς να απομακρύνουν τα χέρια τους από το τιμόνι και να στρέψουν προσωρινά την προσοχή τους από το δρόμο. Το σύστημα BMW Personal Pilot L3 ελέγχει την ταχύτητα του αυτοκινήτου, την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και την θέση του στη λωρίδα κυκλοφορίας.

Η τεχνολογία επιτρέπει στους οδηγούς να ανακατευθύνουν την προσοχή τους σε άλλες δραστηριότητες εντός του οχήματος όταν ταξιδεύουν με ταχύτητα έως 60 χλμ/ώρα σε αυτοκινητόδρομους με διαχωριστικές λωρίδες, ακόμη και τη νύχτα.

Το σύστημα BMW Personal Pilot L3 περιλαμβάνει επίσης τη λειτουργία Active Lane Change Assistant με επιβεβαίωση μέσω της κίνησης του ματιού. Αυτή έχει σχεδιαστεί κυρίως για χρήση σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων με τη νέα BMW Σειρά 5, επιτρέποντας στον οδηγό να υιοθετήσει μια χαλαρή στάση σώματος πίσω από το τιμόνι.

Σε ταχύτητες έως 130 χλμ/ώρα, αυτή η πρόσθετη λειτουργία του Steering and Lane Control Assistant μπορεί να αναλάβει τον έλεγχο της ταχύτητας και του συστήματος διεύθυνσης του αυτοκινήτου, αλλά και της απόστασης από το προπορευόμενο όχημα.

Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ του Επιπέδου 2 (BMW Highway Assistant) και του Επιπέδου 3 ( BMW Personal Pilot L3) είναι ότι στο Επίπεδο 2 (μερικώς αυτοματοποιημένη οδήγηση) ο οδηγός εξακολουθεί να έχει την ευθύνη ανά πάσα στιγμή.

Όποτε χρησιμοποιείται το BMW Highway Assistant, οι οδηγοί πρέπει να παρακολουθούν τι συμβαίνει στο δρόμο και να είναι σε θέση να αναλάβουν ανά πάσα στιγμή ξανά τον έλεγχο. Μία έξυπνη κάμερα παρακολουθεί συνεχώς το επίπεδο προσοχής.

Ανάλογα με την περίπτωση, στην οθόνη πίσω από το τιμόνι εμφανίζονται σύμβολα που υποδεικνύουν αν είναι διαθέσιμο το BMW Personal Pilot L3 που μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί από ένα κουμπί στο τιμόνι. Όταν χρησιμοποιείται η λειτουργία, ο οδηγός πρέπει να είναι έτοιμος να αναλάβει ξανά τον έλεγχο της οδήγησης ανά πάσα στιγμή – δηλαδή μόλις η κατάσταση στο δρόμο το απαιτεί ή όταν τελειώσει το τμήμα του δρόμου που είναι κατάλληλο για τη χρήση του BMW Personal Pilot L3. Οπτικά και ηχητικά σήματα ενημερώνουν τον οδηγό ότι πρέπει να αναλάβει ξανά τον έλεγχο. Εάν ο οδηγός δεν ανταποκριθεί ανάλογα, το όχημα ακινητοποιείται ελεγχόμενα.

Ένας υψηλής ανάλυσης χάρτης με ακριβείς διαδρομές ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο βάσει του παγκόσμιου συστήματος εντοπισμού (GPS) και λειτουργεί με αισθητήρες 360 μοιρών για να εξασφαλίζει ακριβή εντοπισμό θέσης και παρακολούθηση της περιοχής γύρω από το όχημα. Ο χάρτης είναι πάντα επικαιροποιημένος χάρη στις τακτικές αναβαθμίσεις.

Στη BMW Σειρά 7, αυτή η λειτουργία υποστηρίζεται τεχνολογικά από μια νέα στοίβα λογισμικού, μια ισχυρή υπολογιστική πλατφόρμα και μια σύνδεση 5G με το BMW Cloud. Εκτός από τις κάμερες, τα οχήματα που παραγγέλνονται με το BMW Personal Pilot L3 είναι επίσης εξοπλισμένα με αισθητήρες υπερήχων και ραντάρ τελευταίας γενιάς και με 3D αισθητήρα LiDAR για την παρακολούθηση της περιοχής γύρω από το όχημα και της κατάστασης στο δρόμο.

Το BMW Personal Pilot L3 θα διατίθεται κατόπιν παραγγελίας για τη BMW Σειρά 7 (εκτός των i7 eDrive50 και i7 M70 xDrive) από τον Δεκέμβριο, αποκλειστικά στην αγορά της Γερμανίας, με εγκατάσταση στα οχήματα από τον επόμενο Μάρτιο. Η τιμή του ορίζεται στα 6.000 ευρώ και διατίθεται μόνο σε συνδυασμό με τις σχετικές υπηρεσίες BMW Connected Drive. Η διάρκεια ισχύος αυτών των υπηρεσιών είναι δύο έτη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...

Ανανέωση για τις BMW 4 Series Gran Coupe και i4

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη των ανανεωμένων 4-Series και M4, η BMW παρουσιάσει τις ανανεωμένες 4 Series Gran Coupe και i4. Τα αυτοκίνητα αποκτούν...