Ο Lawrence Stroll πούλησε μερίδιο της Aston Martin F1

Σχετικά άρθρα

Ο Καναδός δισεκατομμυριούχος Lawrence Stroll πούλησε ένα μειοψηφικό μερίδιο της ομάδα της Aston Martin στην Formula 1 στην αμερικανική εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Arctos Partners. Η επένδυση της Arctos, αποτιμά την ομάδα της Aston Martin σε περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια, με την Arctos Partners να αποκτά μειοψηφική συμμετοχή στην AMR Holdings GP Limited, την εταιρεία χαρτοφυλακίου της ομάδας.

Είναι η πρώτη φορά που ο Stroll πούλησε μετοχές της ομάδας της F1, δηλώνοντας πως:

Οι ομάδες της Formula 1 είδαν την αξία τους να αυξάνεται σημαντικά τα τελευταία χρόνια λόγω της δημοτικότητας του αθλήματος, λόγω των budget cap.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω την Arctos Partners ως νέο συνεργάτη και μέτοχο μειοψηφίας στην ομάδα Formula 1 της Aston Martin.

Ως επενδυτές σε πολλά κορυφαία αθλητικά franchise, η Arctos φέρνει βαθιά γνώση του κλάδου και είμαι ενθουσιασμένος που η Aston Martin θα ενταχθεί σε ένα τόσο διάσημο χαρτοφυλάκιο. Η ομάδα γνώρισε τεράστια επιτυχία αυτή τη σεζόν με οκτώ τερματισμούς στο βάθρο και τους περισσότερους βαθμούς μας ως ομάδα, αλλά η συλλογική μας φιλοδοξία είναι μεγαλύτερη.

Η Arctos βλέπει τις δυνατότητες και την αξία αυτού του έργου καθώς συνεχίζουμε να χτίζουμε μια ομάδα παγκόσμιας κλάσης Formula 1. Μοιράζονται το όραμά μας για την υπερπολυτελή επωνυμία μας και είναι εξαιρετικά παθιασμένοι με το άθλημα και τις προοπτικές του. Επενδύουμε σε υποδομές, ανθρώπους και διαδικασίες και αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να προσθέσουμε δύναμη σε βάθος με την επιχειρησιακή τεχνογνωσία και τη στρατηγική εμπειρία της Arctos.

Μαζί, θα συνεχίσουμε να οδηγούμε αυτήν την ομάδα προς τα εμπρός και να χτίζουμε ένα ακόμη πιο λαμπρό και επιτυχημένο μέλλον.

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει μέχρι το τέλος του 2023.

Η Arctos Partners θα παρέχει στην Aston Martin “βαθιά γνώση της αθλητικής βιομηχανίας και ένα ισχυρό δίκτυο σχέσεων επιρροής για τη στήριξη της συνεχούς ανάπτυξής της”, βλέποντας τη συμφωνία ως την αρχή μιας μακροπρόθεσμης συνεργασίας. Ο CEO της Arctos Partners, Doc O’Connor δήλωσε:

Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Aston Martin και θεωρούμε την ευκαιρία ως την αρχή μιας μακροχρόνιας συνεργασίας με τον Lawrence και ολόκληρο τον οργανισμό. Αυτή η επένδυση είναι συνεπής με τη στρατηγική της εταιρείας μας, η οποία επικεντρώνεται στην υποστήριξη κορυφαίων αθλητικών εμπορικών σημάτων στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

Θα παρέχουμε εκτεταμένους πόρους για να βελτιώσουμε την προσέγγιση και την επωνυμία [της ομάδας], συμπεριλαμβανομένης της νοημοσύνης του κλάδου που προέρχεται από την αποκλειστική μας πλατφόρμα ποσοτικής έρευνας και επιστήμης δεδομένων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...