Το Νιου Τζέρσεϊ θα απαγορεύσει τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτ. καύσης έως το 2035

Σχετικά άρθρα

Το Νιου Τζέρσεϊ έγινε μια ακόμη πολιτεία των ΗΠΑ που θα καταργήσει σταδιακά τις πωλήσεις επιβατικών αυτοκίνητων με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου έως το 2035, ως μέρος μιας προσπάθειας βελτίωσης της ποιότητας του αέρα και της μείωσης των ρύπων που προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Αυτό ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της πολιτείας, με τους κατοίκους του Νιου Τζέρσεϊ να διατηρούν το δικαίωμα να κατέχουν αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και να μπορούν να τα πουλήσουν ως μεταχειρισμένα.

Το Νιου Τζέρσι θέλει έως το 2027 οι ετήσιες πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων μηδενικών εκπομπών άνθρακα να αντιπροσωπεύουν το 42% των συνολικών πωλήσεων, με το ποσοστό αυτό να αυξάνεται στο 100% έως το 2035. Επί του παρόντος, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντιπροσωπεύουν περίπου το 12% των πωλήσεων νέων επιβατικών αυτοκινήτων στη πολιτεία.

[Photo credit: depositphotos.com]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...