Πόσα άλογα παράγει ένα άλογο;

Σχετικά άρθρα

Ο ίππος είναι μονάδα που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της ισχύος των μηχανών. Υπάρχουν διάφοροι ορισμοί για τον ίππο, όμως σήμερα χρησιμοποιείται περισσότερο αυτός κατά τον οποίο ο ίππος ορίζεται ως το ισοδύναμο 745,7 Watt. Για χοντρικούς υπολογισμούς, η ισοδυναμία είναι 1 ίππος (hp)= 746 watt (735 watt το 1 ps).

Η μονάδα είναι αρκετά παλιά και πρωτοχρησιμοποιήθηκε από τον Βρετανό James Watt στα τέλη του 18ου αιώνα προκειμένου να μετρηθεί η ισχύς που απέδιδαν οι ατμομηχανές, που εκείνη την εποχή αντικαθιστούσαν παραδοσιακούς τρόπους παραγωγής έργου, όπως μεσώ της μυϊκής δύναμης ή των υποζυγίων. Εκεί ακριβώς οφείλει η μονάδα και το όνομά της, καθώς συνέκρινε την ισχύ των μηχανών με αυτή που μπορεί να προσφέρει ένα άλογο. Συγκεκριμένα ο Watt όρισε πως ένας ίππος ισούται με τη δύναμη που χρειάζεται για να ανυψωθεί μάζα 250 κιλών κατά 1 πόδι (0,3048 μέτρα) μέσα σε ένα δευτερόλεπτο.

Όμως πόσα άλογα αποδίδει ένα άλογο; Αυτή την ερώτηση απαντά το video, με τους μηχανικούς να έχουν τροποποιήσει ένα Honda Civic του οποίου οι τροχοί στρέφουν τα ράουλα σε ένα φορητό δυναμόμετρο. Το άλογο δέθηκε με ένα σχοινί και γυρίζει τους τροχούς του αυτοκινήτου και στη συνέχεια οι μηχανικοί υπολόγισαν την πραγματική ιπποδύναμη του αλόγου, που στη συγκεκριμένη περίπτωση ανήλθε σε 1,18 ίππους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...