Επίσημο: Toyota Urban SUV Concept για την Ευρώπη, στην αγορά το 1ο εξάμηνο του 2024

Σχετικά άρθρα

Στην Ευρώπη, το εξηλεκρισμένο μείγμα της Toyota βρίσκεται ήδη στο 71% και αναμένεται να αυξηθεί στο 75% το 2024, και αυτό θα επεκταθεί περαιτέρω, με τα νέα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία να διαδραματίζουν όλο και πιο σημαντικό ρόλο στον όγκο των πωλήσεών της ιαπωνικής εταιρίας.

Μέχρι το 2026, η Toyota θα προσφέρει στην Ευρώπη 15 διαφορετικά οχήματα μηδενικών εκπομπών, από επιβατικά έως ελαφρά επαγγελματικά αυτοκίνητα -6 αμιγώς ηλεκτρικά SUV- και το ευρωπαϊκό μείγμα των αμιγώς ηλεκτρικών της αναμένεται να ξεπεράσει το 20%, υπερβαίνοντας τα 250.000 οχήματα ετησίως.

Σήμερα, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο παρουσίασε το Urban SUV Concept, ένα αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο -το οποίο θα μετουσιωθεί σε πρόταση- στην άκρως ανταγωνιστική και ραγδαία επεκτεινόμενη κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών B-SUV.

Η έκδοση παραγωγής του του Urban SUV Concept θα κυκλοφορήσει εντός του πρώτου εξαμήνου του επόμενου έτους, με το μοντέλο να αντλεί σχεδιαστικά στοιχεία από τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας της και την τεχνολογία/τεχνογνωσία της εταιρίας.

Αυτό παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του ετήσιου Kenshiki forum που διεξάγεται στην Βρυξέλλες, με την Toyota να μη δίνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μηχανικά του μέρη, παρά μόνο ότι θα είναι διαθέσιμο είτε με έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον εμπρός άξονα, είτε με δύο (έναν ανά άξονα), ενώ δύο θα είναι και οι επιλογές για τη χωρητικότητα της μπαταρίας.

Το μήκος της έκδοσης παραγωγής του Urban SUV Concept θα είναι στα 4,3 μέτρα, το πλάτος 1,82 μέτρα και το ύψος 1,62 μέτρα. Η ιαπωνική εταιρία αναφέρει ότι οι εσωτερικοί χώροι θα προσαρμόζονται ανάλογα με τις επιθυμίες σου, ώστε να υπάρχουν περισσότεροι χώρους για τους επιβάτες ή τις αποσκευές τους, χωρίς ωστόσο η Toyota να αναφέρει πως θα γίνεται αυτό, ούτε να δημοσιεύει καμία φωτογραφία από το εσωτερικό του Urban SUV Concept.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την έκδοση παραγωγής του Urban SUV Concept θα γίνουν γνωστές εντός των ερχόμενων μηνών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...