Η Hyundai εξετάζει ένα φθηνό, μικρό Ν ηλεκτρικό μοντέλο

Σχετικά άρθρα

Μετά το Ioniq 5 N, η Hyundai εξετάζει να βγάλει στην αγορά ένα προσιτό ηλεκτρικό hot hatch που θα είναι φθηνότερο από το Ioniq 5 N. Σύμφωνα με τον Albert Biermann, ο οποίος ήταν επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας μέχρι πριν από δύο χρόνια και πλέον εργάζεται ως εκτελεστικός τεχνικός σύμβουλος της Hyundai:

Αυτό το μικρό N ηλεκτρικό μοντέλο είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε, διαφορετικά, αφήνουμε τους πελάτες μας στο σκοτάδι. Πρέπει να βρούμε κάτι μικρότερο και πιο προσιτό.

Αν είναι αυτοκίνητο N, θέλεις με αυτό να μπορείς να πας στη πίστα, ακόμα και για 15 ή 20 λεπτά. Αν αυτό διαθέτει σύστημα 400 volt, διπλασιάζεις το ρεύμα και χρειάζεσαι τέσσερις μεγαλύτερη απαγωγή θερμότητας. Η αποτελεσματικότητα είναι κακή. Εάν θέλουμε ένα αυτοκίνητο σαν το i30, τα 400 volt δεν είναι κατάλληλα. Πρέπει να πάμε στα 800 volt.

Προτού κυκλοφορήσει το εν λόγω μοντέλο, το οποίο δεν αναμένεται νωρίτερα από το 2025-2026, μιας και θα πρέπει να κατασκευαστεί στη νέα IMA πλατφόρμα που θα υποστηρίζει 800 Volt, η Hyundai θα προσφέρει στην αγορά την N έκδοση του Ioniq 6.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...