Η GM απολύει 1.314 υπαλλήλους σε δύο εργοστάσια της και το 1/4 του προσωπικού της Cruise

Σχετικά άρθρα

Η General Motors ανακοίνωσε πως στις αρχές Ιανουαρίου του 2024 θα απολύσει 1.314 εργαζομένους σε δύο εργοστάσια της στο Μίσιγκαν. Οι 945 θα απολυθούν από το εργοστάσιο Orion Assembly, εξαιτίας του τέλους της παραγωγής του Chevrolet Bolt EV, με το εργοστάσιο να μετατρέπεται σε εργοστάσιο παραγωγής των ηλεκτρικών Silverado EV και Sierra EV στα τέλη του 2025. Η παραγωγή του Bolt θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Οι άλλοι 369 υπάλληλοι θα απολυθούν από το εργοστάσιο της GM στο Lansing Grand River. Το εργοστάσιο απασχολεί σήμερα 1.400 υπαλλήλους, με την απόλυση των 369 υπαλλήλων να γίνεται εξαιτίας του τέλους της παραγωγής της Chevrolet Camaro. Το εργοστάσιο θα συνεχίσει να παράγει τα Cadillac CT4 και Cadillac CT5.

Η Cruise, η θυγατρική της GM που αναπτύσσει αυτόνομη τεχνολογία, απολύει το 24% του εργατικού δυναμικού της, καθώς αναδιαρθρώνει τις λειτουργίες της μετά από το περιστατικό που συνέβη στις 2 Οκτωβρίου, όταν ένα από τα αυτόνομα οχήματα της φρέναρε αλλά δεν απέφυγε να περάσει πάνω από έναν έναν πεζό που είχε μόλις χτυπηθεί από άλλο διερχόμενο όχημα. Αποτέλεσμα του ατυχήματος ήταν η Cruise να θέσει σε παύση τη λειτουργία των αυτόνομων ρομποταξί της στις ΗΠΑ.

Συνολικά, 900 από τους 3.800 υπαλλήλους της εταιρίας θα απολυθούν, με τους περισσότερους από αυτούς να εργάζονται σε θέσεις εμπορικών δραστηριοτήτων και άλλων παρόμοιων εταιρικών λειτουργιών.

Tην Τετάρτη, η Cruise απέλυσε και εννέα κορυφαία στελέχη της, συμπεριλαμβανομένου του COO της Gil West, και του επικεφαλής νομικών υποθέσεων Jeff Bleich, εν μέσω εξωτερικής έρευνας υπό την ηγεσία της δικηγορικής εταιρείας Quinn Emmanuel για το ατύχημα και την απάντηση της Cruise γι’αυτό.

Η εταιρεία προσπαθεί να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των ρυθμιστικών αρχών και του κοινού μετά την έρευνα των ρυθμιστικών αρχές της Καλιφόρνια για το ατύχημα, με τις ρυθμιστικές αρχές να λένε ότι η εταιρεία απέκρυψε ένα βασικό βίντεο που έδειχνε τον πεζό κάτω από το αυτοκίνητο. Τον περασμένο μήνα αποχώρησε από την Cruise και ο CEO της Kyle Vogt, αλλά και ο συνιδρυτής και επικεφαλής προϊόντων της Daniel Kan.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford και GM εξετάζουν συνεργασίες για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους

Τόσο η Ford όσο και η GM δήλωσαν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασιών για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να ανταγωνιστούν...