Η Cruise θέτει σε παύση την λειτουργία των αυτόνομων ρομποταξί της

Σχετικά άρθρα

Η Cruise, η θυγατρική της GM που αναπτύσσει αυτόνομη τεχνολογία, ανακοίνωσε σήμερα πως έχει διακόψει όλες τις λειτουργίες των αυτόνομων ρομποταξί της στις ΗΠΑ μετά το μπλόκο που της επιβλήθηκε στην Καλιφόρνια.

Αποφασίσαμε να διακόψουμε προληπτικά τις λειτουργίες χωρίς οδηγό σε όλους τους στόλους μας, ενώ αφιερώνουμε χρόνο για να εξετάσουμε τις διαδικασίες, τα συστήματα και τα εργαλεία μας και να σκεφτούμε πώς μπορούμε να λειτουργούμε καλύτερα με τρόπο που θα δώσει στο κοινό εμπιστοσύνη.

Το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς αυτή τη στιγμή είναι να λάβουμε μέτρα για την ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης του κοινού.

ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Cruise.

Την περασμένη Τρίτη, το Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων (DMV) της Καλιφόρνια ανέστειλε την άδεια που είχε δώσει στα αυτόνομα οχήματα της Cruise να κυκλοφορούν χωρίς οδηγό, επειδή όπως υποστηρίζει, οι δοκιμές εγκυμονούν κίνδυνο για το κοινό και η εταιρεία είχε δώσει “παραπλανητική” εικόνα για την ασφάλεια της τεχνολογίας.

Οι δοκιμές θα συνεχιστούν με ρομποτικά ταξί στα οποία υπάρχει οδηγός έτοιμος να αναλάβει τον έλεγχο του οχήματος αν παραστεί ανάγκη.

Η εταιρεία κάνει δοκιμές στο Σαν Φρανσίσο, το Φοίνιξ, το Χιούστον, το Ντάλας και το Μαϊάμι. Συνολικά, η Cruise διέθετε 400 αυτόνομα οχήματα που λειτουργούσαν αυτόνομα στο Σαν Φρανσίσκο πριν από την απαγόρευση. H εταιρεία είχε άλλα 200 αυτόνομα οχήματα στο Ώστιν, το Χιούστον και το Φοίνιξ.

Η αναστολή των αυτόνομων δοκιμών καταφέρει σημαντικό πλήγμα στη μονάδα Cruise της GM, η οποία έβλεπε στην τεχνολογία ως μια μεγάλη οικονομική ευκαιρία.

Οι αμερικανικές αρχές οδικής ασφάλειας ερευνούν συνολικά οκτώ αναφορές για οχήματα της Cruise που φρέναραν απότομα χωρίς να υπάρχει μπροστά τους εμπόδιο, με αποτέλεσμα να πέσουν πάνω τους άλλα αυτοκίνητα.

Σε ένα άλλο περιστατικό στις 2 Οκτωβρίου, ένα από τα αυτόνομα οχήματα της εταιρείας φρέναρε αλλά δεν απέφυγε να περάσει πάνω από έναν έναν πεζό που είχε μόλις χτυπηθεί από άλλο διερχόμενο όχημα.

Η Cruise υποστήριξε ότι το αυτοκίνητο “ανίχνευσε πρόσκρουση” και σταμάτησε, στη συνέχεια όμως “επιχείρησε να κάνει στην άκρη ώστε να μην προκαλέσει άλλα ζητήματα οδικής ασφάλειας, με αποτέλεσμα να παρασύρει τον πεζό για περίπου 7 μέτρα”.

Το πολιτειακό υπουργείο της Καλιφόρνια κατηγόρησε την εταιρεία ότι δεν παρέδωσε όλο το οπτικό υλικό από το ατύχημα και υποστήριξε ότι “τα οχήματα της Cruise ενδέχεται να μην έχουν την ικανότητα να αντιδρούν με ασφαλή και κατάλληλο τρόπο στη διάρκεια περιστατικών στα οποία εμπλέκονται πεζοί”.

Η Cruise αρνήθηκε τις κατηγορίες και διαβεβαίωσε ότι παρέδωσε στο υπουργείο το πλήρες βίντεο.

To υπουργείο διευκρίνισε ότι η απόφαση αναστολής δεν αφορά τα ρομποτικά ταξί της Waymo, θυγατρικής της Google, τα οποία θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν κανονικά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...