Το προσθιοκίνητο ή το πισωκίνητο αυτοκίνητο είναι καλύτερο στο χιόνι;

Σχετικά άρθρα

Ένα προσθιοκίνητο ή ένα πισωκίνητο αυτοκίνητο είναι καλύτερο στο χιόνι; Σε αυτό το ερώτημα απαντά ο Jonathan Benson του Tyre Reviews στο πιο πρόσφατο video του, συγκρίνοντας μια πισωκίνητη BMW 3-Series και ένα προσθιοκίνητο Audi A4, με τα δύο αυτοκίνητα να φορούν ακριβώς τα ίδια ελαστικά, τα Goodyear UltraGrip Performance 3.

Στο video ο Benson δοκιμάζει τα αυτοκίνητα σε διάφορες καταστάσεις, όπως στην επιτάχυνση και στη πρόσφυση για να δει ποιο αυτοκίνητο είναι γρηγορότερο στο χιόνι, αλλά και σε ανάβαση σε έναν λόφο με κλήση 15% για να δει ποιο σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι καλύτερο.

Στη δοκιμή επιτάχυνσης σε ευθεία γραμμή με ενεργοποιημένο το traction control, παρά τις διαφορές κατανομής βάρους και τα δύο αυτοκίνητα αποδίδουν σχεδόν το ίδιο, με την BMW να παίρνει ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Audi όταν το traction control είναι απενεργοποιημένo, με τον Benson να δικαιολογεί την απόδοση αυτή επειδή το βάρος του αυτοκινήτου “πιέζεται” προς τα πίσω όταν επιταχύνει, δίνοντας περισσότερη πρόσφυση στους κινητήριους τροχούς.

Στην ανηφόρα και τα δύο αυτοκίνητα έχουν καλή απόδοση, αλλά και πάλι είναι η BMW που έχει ελαφρώς καλύτερη απόδοση. Σε μια δοκιμή πλευρικής επιτάχυνσης και τα δύο αυτοκίνητα έχουν την ίδια απόδοση, εν μέρει χάρη στα ίδια ελαστικά που φορούν.

Τα πράγματα γίνονται ενδιαφέροντα όταν τα δύο αυτοκίνητα έρχονται αντιμέτωπα σε μια χιονισμένη διαδρομή. Η BMW είναι γρηγορότερη όταν τα αυτοκίνητα έχουν απενεργοποιημένο το traction control, με το Audi να είναι ταχύτερο όταν το traction control είναι ενεργοποιημένο.

Εάν υπάρχει ένα συμπέρασμα από το βίντεο, είναι πως ανεξάρτητα εάν το αυτοκίνητο είναι προσθιοκίνητο ή πισωκίνητο, αυτό που έχει σημασία για την απόδοσή του στο χιόνι είναι να εξοπλίζεται με τα κατάλληλα ελαστικά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Peugeot 208 στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το Peugeot 208 δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 73 χλμ/ώρα. Το...