Η Hyundai πούλησε το εργοστάσιο της στη Ρωσία για μόλις 100 ευρώ

Σχετικά άρθρα

Η Hyundai αποφάσισε να πουλήσει το εργοστάσιό της στη Ρωσία, το οποίο έχει αναστείλει τη λειτουργία του από τον Μάρτιο του 2023 λόγω των επιπτώσεων του πολέμου της Ρωσίας με την Ουκρανία, με τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας να γνωστοποιεί τον αγοραστή και το ποσό της συναλλαγής.

Ο αγοραστής είναι η ρωσική εταιρεία Art-Finance, με την τιμή πώλησης να αγγίζει μόλις τα 10.000 ρούβλια (ακριβώς 100 ευρώ). Επιπλέον, η Hyundai αναφέρει ότι η συμφωνία περιλαμβάνει ρήτρα βάσει της οποίας μπορεί να αγοράσει ξανά το εργοστάσιο εντός δύο ετών από την πώληση.

Εκτός αυτού και παρά την πώληση, η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες μετά την πώληση στους Ρώσους αγοραστές των οχημάτων της. Η Hyundai αναφέρει ότι ζημιώνεται 287 δισεκατομμυρίων γουόν (200 εκατ. ευρώ) από την πώληση του εργοστασίου.

Το εν λόγω εργοστάσιο στην Αγίας Πετρούπολης ξεκίνησε να παράγει αυτοκίνητα το 2010 και από τις γραμμές παραγωγής του έχουν βγει τα Hyundai Solaris, Hyundai Creta, Kia Rio και Kia Rio X-Line, με την ετήσια δυναμικότητα του να είναι άνω των 200.000 μονάδων.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας αποφάσισε επίσης να πουλήσει το εργοστάσιο της General Motors στην Αγία Πετρούπολη με ετήσια δυναμικότητα 100.000 μονάδων, το οποίο απέκτησε η Hyundai το 2020.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...