Η Hyundai εξαγόρασε το εργοστάσιο GM στη Ρωσία

Σχετικά άρθρα

Η Hyundai ολοκλήρωσε την εξαγορά του εργοστασίου της GM στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Το εργοστάσιο βρίσκεται στο προάστιο Shushary της Αγίας Πετρούπολης και έχει ετήσια παραγωγική δυνατότητα 100.000 μονάδων. Το εργοστάσιο άνοιξε το 2008, αλλά το 2015 η General Motors αποφάσισε να περιορίσει τις διεθνείς δραστηριότητες της και έτσι αυτό έκλεισε.

Η επένδυση της GM στο εργοστάσιο υπολογίζεται ότι ανήλθε σε 300 εκατομμύρια δολάρια και εκεί κατασκευάζονταν τα Chevrolet Cruze, Chevrolet Trailblazer, και Opel Astra.

Hyundai και Kia διαθέτουν ήδη εργοστάσιο στην Αγία Πετρούπολη, με την ετήσια παραγωγική του δυνατότητα να είναι άνω των 200.000 οχημάτων. Εκεί, η Hyundai κατασκευάζει τα Creta και το Solaris, ενώ η Kia το Rio.

Στο πρώην εργοστάσιο της GM η Hyundai θα κατασκευάζει το Tucson και άλλα crossover μοντέλα. Το 2019, οι δύο κορεάτικες αυτοκινητοβιομηχανίες πούλησαν περισσότερα από 400.000 οχήματα στη Ρωσία, νούμερο μεγαλύτερο από την ρώσικη AvtoVAZ.

Η Hyundai πουλά στη ρωσική αγορά τα Solaris, Creta, Elantra, i30 N, Sonata, Tucson, Santa Fe, Palisade και H-1.

ΠηγήReuters.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα

Ανακαλούνται 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα, παραγωγής από Απρίλιο 2023 ως και Δεκέμβριο 2023 που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα από τον Επίσημο Εισαγωγέα, επειδή...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...