Παραβίασε τον μισό ΚΟΚ στο κέντρο της Αθήνας

Σχετικά άρθρα

Γνωστός επιχειρηματίας που διατηρεί νυχτερινά κέντρα σε Αθήνα και Μύκονο είναι ο 73χρονος που συνελήφθη μετά από μια “τρελή” καταδίωξη με το αυτοκίνητό του παραβιάζοντας τον μισό κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ο ηλικιωμένος ο οποίος τελικά συνελήφθη και κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και απείθεια, συνελήφθη επ’αυτοφώρω κατόπιν καταδίωξης από περιπολικό όχημα της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, με τη συνδρομή περιπολικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης.

Ο εν λόγω οδηγός εντοπίστηκε στις 06:20 το πρωί της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου να κινείται αντίθετα στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της συμβολής της με την οδό Ακαδημίας και όταν οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα να σταματήσει, εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα και άρχισε να παραβιάζει διαδοχικά ερυθρούς σηματοδότες, κινούμενος αντίθετα σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας, σε γραμμές του τραμ και επί του πεζοδρομίου, προβαίνοντας σε πολλαπλές παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησης του, επιτηρούνταν από τα υπηρεσιακά οχήματα, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος με έτερο όχημα η πεζό, ενώ παράλληλα καλούνταν διαρκώς να ακινητοποιήσει το όχημα.

Η τρελή πορεία του αυτοκινήτου συνεχίζεται και μαζί οι ζημιές, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να μπλοκάρουν το όχημα και ταυτόχρονα να κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην υπάρξει τραυματισμός.

Ο οδηγός αφού διήλθε από το Κολωνάκι και τους Αμπελόκηπους, κατευθύνθηκε στη Λεωφόρο Μεσογείων, εισήλθε στην Αττική Οδό όπου και κατέληξε στην περιοχή της Παλλήνης, όπου και ακινητοποιήθηκε με ασφάλεια στις 7:45 το πρωί, στη συμβολή των οδών Αγίας Ιουλιανής και Ιδομενέως.

Σε μία ώρα και 25 λεπτά ο 73χρονος από το κέντρο της Αθήνας μέχρι την Παλλήνη παραβίασε 17 κόκκινα φανάρια.

Στο πλαίσιο του τροχονομικού ελέγχου, του βεβαιώθηκαν οι τροχονομικές παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, κίνηση αντίθετα σε μονόδρομο, παραβίαση διπλής διαχωριστικής λωρίδας κ.α. και του επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 12.560 ευρώ.

Επιπλέον, του αφαιρέθηκε η άδεια ικανότητας οδήγησής του για 1.160 ημέρες, του επιβλήθηκαν 175 πόντοι στο ΣΕΣΟ, αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος (άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας) για 400 ημέρες και κατασχέθηκε το όχημα.

Ακόμη, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και ενημέρωση των αρμόδιων αρχών, προκειμένου να αφαιρεθεί η άδεια ικανότητας οδήγησης του δια βίου.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 73χρονος είναι γνωστός επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων, ο οποίος επί χρόνια διατηρούσε ένα από τα πιο γνωστά κλαμπ στο κέντρο της Αθήνας, ενώ έχει δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά και στη Μύκονο. Στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2005, έχει απασχολήσει τόσο με το μεγάλο αστυνομικό “ντου” που είχε γίνει στην επιχείρησή του προκειμένου να ελέγξουν για ναρκωτικά, αλλά και για την επίθεση ξυλοδαρμού που είχε δεχθεί το 2012 από αγνώστους έξω από μπαρ στη Μύκονο, με συνέπεια να κινδυνέψει η ζωή του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διακοπή της κυκλοφορίας τη Μεγάλη Δευτέρα στα Λιμανάκια

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Λ. Βάρκιζας – Σουνίου στη θέση Λιμανάκια ανακοίνωσε η Τροχαία για την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024. Συγκεκριμένα, λόγω εκτέλεσης...

Ξεκινούν και πάλι τα έργα για το Flyover. Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Ξεκινούν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχαν καταθέσει...

Με πρόσθετες αποζημιώσεις προς τους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο

Με πρόσθετες αποζημιώσεις στους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας των καθυστερήσεων στα έργα, οι οποίες προκαλούνται και από τους αργούς χρόνους...