Βόλος: Παραβίασε 12 φανάρια. Καταδικάστηκε σε 26 μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 8.400 ευρώ

Σχετικά άρθρα

12 ερυθρούς σηματοδότες παραβίασε ένας 21χρονος Βολιώτης στη προσπάθεια του να διαφύγει από αστυνομικό έλεγχο. Όπως αποδείχτηκε οδηγούσε μεθυσμένος το αυτοκίνητο του, το οποίο δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας.

Καταδικάστηκε σε 26 μήνες φυλάκιση και διοικητικό πρόστιμο 8.400 ευρώ, με τον νεαρό να κατηγορούνταν για επικίνδυνη οδήγηση εκ προθέσεως, από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, αντίσταση, απείθεια, απόπειρα σωματικής βλάβης κατά συρροή και φθορά ξένου πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος.

Ο άνδρας, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής οδηγούσε το αυτοκίνητό του χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, διότι τις είχε αφαιρέσει η Τροχαία προ 10ημέρου.

Η υπόθεση εκδικάστηκε την περασμένη Δευτέρα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, εκεί όπου ο άνδρας δήλωσε πως “τον είχε πειράξει το τσίπουρο” και τρόμαξε γι’ αυτό δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών.

Ο δικαστής του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεβηφικής ηλικίας, τον έκρινε ένοχο για τρεις κατηγορίες, τον αθώωσε για την απόπειρα σωματικής βλάβης και τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 26 μηνών και αφαίρεση διπλώματος για έξι μήνες. Επιπλέον στον νεαρό επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 8.400 ευρώ (700 ευρώ η παραβίαση κόκκινου σηματοδότη επί 12).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διακοπή της κυκλοφορίας τη Μεγάλη Δευτέρα στα Λιμανάκια

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Λ. Βάρκιζας – Σουνίου στη θέση Λιμανάκια ανακοίνωσε η Τροχαία για την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024. Συγκεκριμένα, λόγω εκτέλεσης...

Ξεκινούν και πάλι τα έργα για το Flyover. Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Ξεκινούν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχαν καταθέσει...

Με πρόσθετες αποζημιώσεις προς τους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο

Με πρόσθετες αποζημιώσεις στους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας των καθυστερήσεων στα έργα, οι οποίες προκαλούνται και από τους αργούς χρόνους...