Προ των πυλών το αμιγώς ηλεκτρικό sedan της Volvo

Σχετικά άρθρα

Μετά από μερικά SUV και ένα ιδιόμορφο πολυμορφικό, το επόμενο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo θα είναι ένα σεντάν. Πιο συγκεκριμένα, η σουηδική εταιρία ολοκλήρωσε την παραγωγή του πρώτου πρωτοτύπου επαλήθευσης (verification prototype) στο εργοστάσιο της στην πόλη Cixi, που βρίσκεται στην επαρχία Zhejiang της ανατολικής Κίνας.

Η παραπάνω φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο intranet της αυτοκινητοβιομηχανίας, με το εσωτερικό όνομα του μοντέλου να είναι V551. Ωστόσο, η εμπορική του ονομασία αναμένεται να είναι ES90 και θα αποτελέσει τον ηλεκτρικό διάδοχο του S90, με την μαζική του παραγωγή να φέρεται ότι θα ξεκινήσει τον Μάιο του 2024.

Το νέο μοντέλο βασίζεται στην SPA2 πλατφόρμα της Geely, την ίδια που χρησιμοποιούν τα EX90 και Polestar 3. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που διέρρευσαν από την Κίνα, το Volvo ES90 φέρεται να έχει μήκος 4.990 χλστ. και ένα τεράστιο μεταξόνιο που αγγίζει τα 3.102 χλστ.

Το ύψος του λέγεται ότι ανέρχεται σε 1.547 χλστ. και το πλάτος του ανέρχεται στα 1.945 χλστ. Το πρώτο ηλεκτρικό σεντάν της μάρκας θα ζυγίζει περίπου 2.600 κιλά στην έκδοση με τους δύο κινητήρες (AWD), και περίπου 2.500 κιλά στην έκδοση με τον έναν, τοποθετημένο στον πίσω άξονα.

Η ενέργεια αποθηκεύεται σε μια μπαταρία 111 kWh, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς είναι η ίδια που χρησιμοποιεί και το EX90. Η αυτονομία φημολογείται ότι θα φτάνει έως τα 600 χιλιόμετρα με μια φόρτιση για την RWD έκδοση, αλλά αυτό είναι πιθανότατα είναι στον κύκλο δοκιμών της Κίνας (CLTC).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Polestar 5 φόρτισε από 10% έως 80% σε 10 λεπτά

Η Polestar και η StoreDot εφάρμοσαν με επιτυχία για πρώτη φορά την τεχνολογία Extreme Fast Charging (XFC) της δεύτερης, φορτίζοντας ένα πρωτότυπο Polestar 5...

Η Ευρώπη χρειάζεται 8 φορές περισσότερα σημεία φόρτισης ετησίως έως το 2030, για να επιτύχει τους στόχους CO2

Μια νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) αποκαλύπτει ένα ανησυχητικό χάσμα μεταξύ της τρέχουσας διαθεσιμότητας δημόσιων σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην...

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...