Μειωμένες οι τριμηνιαίες παραδόσεις της Rivian, πέφτει η μετοχής της

Σχετικά άρθρα

Η Rivian ανακοίνωσε ότι παρέδωσε 13.972 οχήματα το τελευταίο τρίμηνο του 2023, 10% χαμηλότερα από το προηγούμενο τρίμηνο. Επιπλέον, το νούμερο αυτό για τις παραδόσεις του τέταρτου τριμήνου είναι κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών της αγοράς, που έλεγαν για 14.430 πωλήσεις, με τον σκληρό ανταγωνισμό και τα υψηλά επιτόκια να έχουν επιβαρύνει τη ζήτηση για τα μοντέλα της αμερικάνικης εταιρίας.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η τιμή της μετοχής της εταιρείας να υποχωρήσει σχεδόν 10%, σήμερα, Τρίτη 2 Ιανουαρίου. Τα υψηλά επιτόκια στις Ηνωμένες Πολιτείες αύξησαν τις μηνιαίες πληρωμές για τα ηλεκτρικά οχήματα, καθιστώντας τα λιγότερο προσιτά και προκαλώντας πόλεμο τιμών από την ηγέτη της αγοράς, την Tesla. Σε όλα αυτά, η Rivian έχει έναν πρόσθετο πονοκέφαλο, το πρόσφατο λανσάρισμα του Cybertruck.

Η Rivian παρήγαγε 17.541 οχήματα τους τελευταίους τρεις μήνες του 2023, σημειώνοντας αύξηση 7,5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Αυτό σημαίνει ότι η ετήσια παραγωγή έφτασε τις 57.232 μονάδες, ξεπερνώντας την πρόβλεψή της για 54.000.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...