Audi Q8 e-tron edition Dakar

Σχετικά άρθρα

Λίγα 24ωρα πριν την έναρξη του πιο δύσκολου αγώνα στον κόσμο, η Audi λανσάρει την έκδοση Dakar για το Q8 e-tron. Το πλήρες όνομα της είναι Audi Q8 e-tron edition Dakar και βασίζεται στο Q8 advanced 55 e-tron quattro.

Όπως είναι εύλογο, η έκδοση έχει off-road χαρακτήρα, χωρίς όμως να θυσιάζεται η ποιότητα κύλισης στο δρόμο. Μηχανικά, το μοντέλο διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα, που συνδυαστικά παράγουν 408 άλογα με 664 Nm ροπής, με την μπαταρία των 104 kWh (114 kWh μικτή) να χαρίζει αυτονομία 487 χλμ.

Αισθητικά, το Q8 e-tron edition Dakar ξεχωρίζει κυρίως από τα ελαφρώς φαρδύτερα φτερά, τη μάσκα βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος, αλλά και από τα γραφικά του αμαξώματος, τα οποία θα είναι διαθέσιμα για 99 αυτοκίνητα.

Επιπλέον, προβάλλονται οι λέξεις “edition Dakar” στον δρόμο κάθε φορά που ανοίγουν οι πόρτες, ενώ υπάρχει ειδικό κάλυμμα για το κλειδί.

Το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με ράγες οροφής, που μπορούν να στηρίξουν βάρος έως 40 κιλών, ενώ στο εσωτερικό, υπάρχουν διαφορετικά themes και εικόνες στο MMI σύστημα πολυμέσων.

Το Q8 e-tron edition Dakar εξοπλίζεται με τα General Grabber AT3 all-terrain ελαστικά, που έχουν σαν αποτέλεσμα τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 5,9 δευτ., ήτοι 0,1 δευτ. πιο αργό από την “απλη” έκδοση. Η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 200 χλμ/ώρα.

Η απόσταση από το έδαφος είναι αυξημένη κατά 31 χλστ., κυρίως χάρη στα ελαστικά, με την Audi να δηλώνει ότι προσφέρει καλύτερη συμπεριφορά σε επιφάνειες με χαμηλό συντελεστή τριβής όπως το χώμα ή το χιόνι, ενώ οι τροποποιήσεις που έχουν γίνει στο πλαίσιο και την ανάρτηση βελτιώνουν τις γωνίες προσέγγισης και διαφυγής.

Ως default, η απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος είναι στα 206 χλστ., και μειώνεται σταδιακά όσο αυξάνεται η ταχύτητα, με το αμάξωμα να “πέφτει” 15 χλστ. στα 85 χλμ/ώρα, 17 χλστ. στα 100 χλμ/ώρα και 13 χλστ. στα 120 χλμ/ώρα, ώστε να βελτιστοποιείται η ευστάθεια του αυτοκινήτου όσο και η κατανάλωση ενέργειας.

Το Q8 e-tron edition Dakar είναι διαθέσιμο σε τρία χρώματα, τα Siam Beige metallic, Mythos Black metallic και Magnetic Gray, με την Audi να αναφέρει ότι θα παραδίδει το αυτοκίνητο με 8 ελαστικά: ένα σετ General Grabber AT3 all-terrain και ένα σετ καλοκαιρινά ελαστικά και ζάντες 20 ιντσών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα