Παρθενικό ταξίδι του πρώτου φορτηγού πλοίου της BYD για μεταφορά ηλεκτρικών στην Ευρώπη

Σχετικά άρθρα

Τα τελευταία χρόνια, υπήρχαν φήμες ότι η BYD κατασκεύαζε τη δική της εταιρεία μεταφοράς αυτοκινήτων. Η πρώτη επιβεβαίωση ήρθε τον Οκτώβριο του 2023, όταν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πολλαπλές πηγές, ισχυρίστηκαν ότι μια θυγατρική της BYD παρήγγειλε οκτώ πλοία Ro-Ro (roll on/roll off) χωρητικότητας έως 7.000 αυτοκινήτων έκαστο σε ναυπηγείο της πόλης Yantai, στη Shandong της Κίνας.

Πριν λίγες ημέρες, το πρώτο πλοίο -με όνομα Explorer No.1- ολοκλήρωσε το δοκιμαστικό του ταξίδι, όντας εν πλω για επτά ημέρες, και σήμερα η κινέζικη εταιρία ανακοίνωσε ότι το εν λόγω πλοίο ολοκλήρωσε το παρθενικό του ταξίδι.

Το πλοίο παραδόθηκε επίσημα στο λιμάνι Yantai στην επαρχία Shandong στις 10 Ιανουαρίου πριν ξεκινήσει το παρθενικό του ταξίδι από το λιμάνι της Xiaomo (Xiaomo International Logistics Port), στο Shenzhen της Κίνας.

Το Explorer No.1 φέρει το λογότυπο της BYD, και ναυπηγήθηκε από την Guangzhou Shipbuilding International, θυγατρική της China State Shipbuilding Corporation.

Το πλοίο θα προσφέρει αναμφίβολα σημαντική ώθηση στις διεθνείς δυνατότητες της εφοδιαστικής αλυσίδας της BYD, εν μέσω περιορισμένων παγκοσμίως πλοίων μεταφοράς ro-ro. Έχει μήκος 199,9 μέτρα, πλάτος 38 μέτρα, βύθισμα 9 μέτρα και υπηρεσιακή ταχύτητα 18,5 κόμβων (34,3 χλμ/ώρα).

Το πλοίο τροφοδοτείται από ένα κινητήρα διπλού καυσίμου, καταναλώνοντας φυσικό αέριο (LNG) και ναυτιλιακό καύσιμο, ενώ επιπλέον, για πρώτη φορά, ενσωματώνει μια μπαταρία και μια γεννήτρια για πλεύση μηδενικών εκπομπών. Το σύστημα πρόωσης περιλαμβάνει χαρακτηριστικά εξοικονόμησης ενέργειας, όπως συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας, μείωση της οπισθέλκουσας, καθώς και αντιρρυπαντική βαφή.

Τα επόμενα δύο χρόνια, επτά ακόμη πλοία αναμένεται να ενταχθούν στον στόλο της BYD, όλα ενσωματώνοντας την τεχνολογία μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας και τα συστήματα γεννήτριας άξονα της BYD, ενσωματώνοντας πραγματικά το όραμα της BYD για μια πιο πράσινη εποχή θαλάσσιων μεταφορών.

Το εκτιμώμενο κόστος είναι σχεδόν 5 δισεκατομμύρια γιουάν (πάνω από 704 εκατομμύρια δολάρια).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...