BMW: Οι πωλήσεις μοντέλων με κινητήρες εσωτ. καύσης έφτασαν “ταβάνι” αλλά τα χειροκίνητα κιβώτια θα παραμείνουν

Σχετικά άρθρα

Ο οικονομικός διευθυντής της BMW, Walter Mertl, δήλωσε πως οι πωλήσεις μοντέλων της εταιρίας με κινητήρες εσωτερικής καύσης έφτασαν στο μέγιστο σημείο τους, με την εταιρία να αναμένει αυτές να παραμένουν για λίγο διάστημα στα ίδια επίπεδα και στη συνέχεια να μειώνονται σταδιακά, αφού θα αυξάνονται οι πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων.

Ο Mertl απέδωσε αυτή την τάση στους επικείμενους περιβαλλοντικούς κανονισμούς που θα περιορίσουν τις πωλήσεις αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Με τις ρυθμιστικές προθεσμίες να πλησιάζουν σε Ευρώπη, Κίνα και σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων αντιμετωπίζουν αυξημένη πίεση να επιταχύνουν την ανάπτυξη και την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η BMW, ανταποκρινόμενη σε αυτές τις προκλήσεις, πέτυχε μερίδιο πωλήσεων 15% αποκλειστικά ηλεκτρικών μοντέλων το περασμένο έτος. Η εταιρεία έχει φιλόδοξους στόχους για τα ηλεκτρικά της μοντέλα, στοχεύοντας σε μερίδιο 33% έως το 2026, αποκαλύπτοντας έξι νέα μοντέλα που θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα Neue Klasse. Το πρώτο από αυτά, θα φτάσει το 2025 και θα είναι ένα ηλεκτρικό SUV με μέγεθος παρόμοιο με αυτό της X3.

Ωστόσο, ο Mertl αναγνώρισε ότι τα περιθώρια κέρδους της BMW από αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα ευθυγραμμιστούν τουλάχιστον μέχρι το 2026, επισημαίνοντας το υψηλότερο κόστος που σχετίζεται με την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών μπαταριών στα επόμενα μοντέλα της.

Παρά τη στροφή προς την ηλεκτρική κινητικότητα, η BMW παραμένει προσηλωμένη στην πώληση αυτοκινήτων με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι τα M2, M3 και M4 θα συνεχίσουν να προσφέρονται και με χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων, τουλάχιστον για την τρέχουσα γενιά τους. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το ποσοστό των πωλήσεων χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων, η BMW είπε πως το 15 με 20% των M3 και M4 πωλούνταν με κιβώτια ταχυτήτων με τρία πεντάλ, και ακόμη περισσότερο για την M2.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...