Η Stellantis παρουσίασε την STLA Large πλατφόρμα

Σχετικά άρθρα

Η Stellantis αποκάλυψε πληροφορίες και φωτογραφίες της νέας της αρθρωτής πλατφόρμας. Πρόκειται για την STLA Large πάνω στην οποία μπορούν να κατασκευαστούν τόσο αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, όσο και αμιγώς ηλεκτρικά.

Οι Dodge, Jeep, Alfa Romeo, Chrysler και Maserati, που ανήκουν στην Stellantis θα κατασκευάσουν πάνω στην STLA Large πλατφόρμα μοντέλα των κατηγοριών D και E, με μήκος μεταξύ 4,764 έως και 5,126 μέτρων, πλάτος μεταξύ 1,897 έως 2,03 μέτρων, μεταξόνιο μεταξύ 2,87 έως 3,075 μέτρα και απόσταση από το έδαφος από 14 έως 28,8 εκατοστά.

Η πλατφόρμα είναι εντυπωσιακά ευέλικτη και υποστηρίζει διατάσεις κίνησης εμπρός, πίσω και τετρακίνησης. Επίσης υποστηρίζει διατάξεις με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες, με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης να μπορεί να συνδυαστεί και με ηλεκτροκινητήρα. Οι κινητήρες μπορούν να τοποθετηθούν τόσο στον εγκάρσιο, όσο και στον διαμήκη άξονα.

Τα ηλεκτρικά μοντέλα θα μπορούν να εξοπλιστούν με μπαταρίες χωρητικότητας μεταξύ 85 έως και 118 kWh, με την Stellantis να τονίζει πως τα σεντάν μοντέλα θα μπορούν να έχουν αυτονομία έως και 800 χιλιομέτρων ανά φόρτιση.

Η πλατφόρμα υποστηρίζει τεχνολογία 400 και 800 volt και σύμφωνα με την εταιρία “μπορεί να δεχτεί εύκολα μελλοντικές τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας όταν φτάσουν σε ετοιμότητα παραγωγής”, κάτι που υποδηλώνει πως η Stellantis εξετάζει διαφορετικές τύπου μπαταρίες και ίσως ακόμη και μπαταρίες στερεάς κατάστασης που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στη πλατφόρμα.

Πάνω στη STLA Large πλατφόρμα θα κατασκευαστούν οι επόμενες Alfa Romeo Giulia και Stelvio, το νέο Dodge Charger αλλά και το Jeep Wagoneer S. Συνολικά 8 νέα μοντέλα που θα χρησιμοποιούν την εν λόγω πλατφόρμα θα παρουσιαστούν έως τα τέλη του 2026.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Stellantis: Νέα εθελούσια έξοδος για περισσότερους από 3.000 εργαζομένους της

Η Stellantis υπέγραψε περαιτέρω συμφωνίες με τα συνδικάτα στην Ιταλία για εθελούσιες εξόδους, που θα μπορούσαν να μειώσουν το εργατικό δυναμικό της εταιρίας κατά...