Η Αυστραλία γύρισε πίσω πλοίο με χιλιάδες νέα αυτοκίνητα λόγω εντόμων

Σχετικά άρθρα

Οι αρχές της Αυστραλίας δεν άφησαν το πλοίο Glovis Caravel να δέσει σε λιμάνι της επειδή σε αυτό βρέθηκαν έντομα. Πρόκειται για το έντομο Erthesina fullo, κοινώς γνωστό ως κίτρινη βρομούσα ή κίτρινη μαρμαρωμένη βρομούσα. Είναι ένα είδος βρομούσας που ανήκει στην οικογένεια των Pentatomidae και απαντάται στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία.

Το πλοίο έκανε κύκλους ανοικτά του Μπρίσμπεϊν του Κουίνσλαντ από τις 22 Οκτωβρίου, καθώς το πλήρωμα πάλευε να σκοτώσει τα έντομα, υποκαπνίζοντας τους χώρους του.

Όμως, μετά από εβδομάδες προσπαθειών απολύμανσης του σκάφους, το πλοίο δεν έλαβε άδεια να ελλιμενίσει στην Αυστραλία και έλαβε εντολή να επιστρέψει στη Σαγκάη.

Το πλοίο που μπορεί να μεταφέρει έως και 6.500 αυτοκίνητα, επέστρεψε στη Σαγκάη, γυρνώντας πίσω χιλιάδες νέα Tesla Model Y και άλλα 1.000 αυτοκίνητα της Kia.

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αλιείας και Δασοκομίας της Αυστραλίας ανακοίνωσε πως στο πλοίο είχαν εντοπιστεί πολλαπλοί κίνδυνοι βιολογικού κινδύνου, συμπεριλαμβανομένης της εστίας κίτρινων βρομούσων. Εκπρόσωπος του Υπουργείου είπε πως συνεργάζονται με τη διαχειρίστρια εταιρία του πλοίου για τη διαχείριση των κινδύνων βιοασφάλειας που προκύπτουν από ζωντανά έντομα που εντοπίστηκαν στο σκάφος και το φορτίο του, προσθέτοντας πως:

Υπήρξαν πολλαπλές ανιχνεύσεις, συμπεριλαμβανομένου του Yellow Spotted Stink Bug, το οποίο αποτελεί σημαντική απειλή για την υγεία των φυτών και του περιβάλλοντος της Αυστραλίας λόγω της ζημιάς που μπορεί να προκαλέσει σε γεωργικές καλλιέργειες, οπωροφόρα και καλλωπιστικά δέντρα.

Το 2018 τρία πλήρως φορτωμένα πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων, που είχαν προορισμό τη Νέα Ζηλανδία, επέστρεψαν στην Ιαπωνία επειδή και σε εκείνα είχαν βρεθεί βρομούσες.

Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας απαγόρευσαν την είσοδο επειδή οι βρομούσες αναπαράγονται γρήγορα, έχουν μεγάλη αντοχή σε εντομοκτόνα και φυτοφάρμακα, ενώ παράλληλα καταβροχθίζουν καλλιέργειες, προκαλώντας έτσι σημαντική ζημιά στο οικοσύστημα της Νέας Ζηλανδίας.

ΠηγήDaily Mail

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...