Καλοκαίρι του 2025, η έναρξη της παραγωγής του Tesla Model 2

Σχετικά άρθρα

H Tesla πούλησε 1.808.581 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σημειώνοντας νέο ετήσιο ρεκόρ πωλήσεων και “κάθισε” στην 1η θέση παγκοσμίως ως η εταιρία με τις περισσότερες πωλήσεις ηλεκτρικών.

Ωστόσο, η Tesla ετοιμάζεται για ένα πολύ σημαντικό μοντέλο, το Model 2 ή όπως αυτό ονομαστεί, του οποίου η εσωτερική ονομασία είναι Redwood. Με αυτό, η αμερικάνικη εταιρία θέλει να εκδημοκρατίσει την ηλεκτροκίνηση, καθώς εκτιμάται ότι θα τιμολογηθεί στα 25.000 δολάρια.

Σύμφωνα με πηγές του Reuters, η Tesla ενημέρωσε τους προμηθευτές της ότι θέλει να ξεκινήσει την παραγωγή ενός νέου ηλεκτρικού οχήματος μαζικής αγοράς τον Ιούνιο του 2025, με το μοντέλο να περιγράφεται ως ένα συμπαγές crossover.

Ο Elon Musk προσπαθεί αρκετά χρόνια να βγάλει στην αγορά ένα προσιτό τιμολογιακά μοντέλο, με την Tesla να στέλνει πέρσι αιτήματα για προσφορές για το μοντέλο σε προμηθευτές της, και προέβλεψε τον εβδομαδιαίο όγκο παραγωγής 10.000 οχημάτων.

Για τον λόγο αυτό, η αμερικάνικη εταιρία φέρεται να έχει ξαναρχίσει τις εργασίες της 3ης φάσης της επέκτασης του Gigafactory της στη Σαγκάη, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η παραγωγή του θα γίνεται και στο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο της Γερμανίας.

Διάβασε ακόμα

Η Tesla θέλει να κάνει ένα κομμάτι το κάτω μέρος του αυτοκινήτου

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 510 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...