Η Tesla επεκτείνει το εργοστάσιο της στην Κίνα για την παραγωγή του Model 2

Σχετικά άρθρα

Το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη της Κίνας παράγει επί του παρόντος τα Model 3 και Model Y και έχει ετήσια παραγωγική δυναμική της τάξης των 1,1 εκατομμυρίων οχημάτων. Μεταξύ Ιανουαρίου και Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, έχουν βγει από τις γραμμές παραγωγής του 853.603 οχήματα, που ισοδυναμεί με ένα κάθε 37 δευτερόλεπτα, καθιστώντας το σημαντικά πιο αποτελεσματικό από το εργοστάσιο της Tesla στο Τέξας, όπου παράγει ένα νέο αυτοκίνητο κάθε 76 δευτερόλεπτα.

Ωστόσο, η Tesla ετοιμάζεται για ένα πολύ σημαντικό μοντέλο, το Model 2 ή όπως αυτό ονομαστεί, το οποίο έχει προοπτική να εκδημοκρατίσει την ηλεκτροκίνηση, καθώς εκτιμάται ότι θα τιμολογηθεί στα 25.000 δολάρια. Για τον λόγο αυτό, η αμερικάνικη εταιρία φέρεται να έχει ξαναρχίσει τις εργασίες της 3ης φάσης της επέκτασης του Gigafactory της στη Σαγκάη.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Tesla ξεκίνησε αρχικά τις προετοιμασίες για την 3η φάση το 2021, αλλά ανέστειλε τις εργασίες για την επέκταση του εργοστασίου το 2022. Λέγεται, ότι οι εργασίες στο εργοστάσιο διακόπηκαν λόγω ανησυχιών που είχε η κινεζική κυβέρνηση σχετικά με το Starlink, ήτοι την υπηρεσία δορυφορικού ίντερνετ του Elon Musk.

Πριν λίγες ημέρες, o Musk είπε ότι είχε σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις προετοιμασίες του εργοστασίου για τη μαζική παραγωγή του νέου μοντέλου, ώστε η μαζική παραγωγή να ξεκινήσει το νωρίτερο μέχρι το 2025. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το διευρυμένο εργοστάσιο θα έχει την ικανότητα να κατασκευάζει 2 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα ετησίως.

Κλείνοντας, τον περασμένο Απρίλιο, η εταιρεία ξεκίνησε την κατασκευή μιας νέας εγκατάστασης αποθήκευσης ενέργειας στη Σαγκάη, που θα έχει ετήσια παραγωγή 40 GWh και θα ξεκινήσει την παραγωγή το δεύτερο τρίμηνο του 2024. Η παραγωγή μπαταριών θα αφορά όλα τα εργοστάσια της Tesla, η οποία αρχικά θα προμηθεύεται μπαταρίες από την CATL πριν χρησιμοποιήσει αυτές που θα κατασκευάζει στο νέο εργοστάσιο.

Δες ακόμα

Η Tesla θέλει να κάνει ένα κομμάτι το κάτω μέρος του αυτοκινήτου

ΠηγήLate Post

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...