Το Tesla Model Y ήταν το best-selling αυτοκίνητο παγκοσμίως για το 2023

Σχετικά άρθρα

Με ένα μικρό αριθμό αγορών να μην έχουν ακόμη ανακοινώσει τα στοιχεία των πωλήσεών τους για το 2023, τα προκαταρκτικά δεδομένα που συλλέγονται από την JATO Dynamics δείχνουν ότι το Model Y βρίσκεται στην πρώτη θέση των πωλήσεων παγκοσμίως, με 1,23 εκατομμύρια μονάδες να πωλήθηκαν μεταξύ Ιανουαρίου και Δεκεμβρίου 2023, σημειώνοντας αύξηση 64% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Αναλυτής της JATO Dynamics, σχολίασε σχετικά:

Η αύξηση των παγκόσμιων πωλήσεων του Model Y είναι άνευ προηγουμένου, ιδιαίτερα για ένα όχημα στη δεκάδα των κορυφαίων best-sellers. Αυτό που κατάφερε να πετύχει η Tesla με το Model Y σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι απλά αξιοσημείωτο.

Το Model Y πρωτοστάτησε στις πωλήσεις τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Κίνα, τις δύο μεγαλύτερες αγορές ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο.

Σύμφωνα με στοιχεία από την ένωση κατασκευαστών αυτοκινήτων της Κίνας (CAAM), περισσότερα από 456.000 Model Y μονάδες παραδόθηκαν στην Κίνα το 2023, σημειώνοντας αύξηση 45% από το 2022.

Στην Ευρώπη, οι ταξινομήσεις του Model Y ξεπέρασαν αυτές των Dacia Sandero, Peugeot 208 και Volkswagen T-Roc.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...