Στις 7 Μαρτίου τα αποκαλυπτήρια του Rivian R2S

Σχετικά άρθρα

Από μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στη Laguna Beach της Καλιφόρνια, αποκαλύφθηκε πως η Rivian στις 7 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει μια παγκόσμια εκδήλωση παρουσίασης νέων αυτοκινήτων στο Rivian Theatre, τον χώρο που ανακαίνισε πρόσφατα, που είναι γνωστός ως South Coast Theatre.

Ανάμεσα στα νέα αυτοκίνητα που θα παρουσιάσει θα είναι το R2S όπως και οι φημολογούμενες δυνατές εκδόσεις των R1T και R1S, που αναμένεται να παράγουν περισσότερα από 1.000 άλογα.

Το R2S θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα της εταιρίας. Η πλατφόρμα θα έχει πιο απλή κατασκευή και θα μειώσει κατά πολλές χιλιάδες ευρώ το κόστος κάθε αυτοκινήτου που θα την χρησιμοποιεί.

Το αυτοκίνητο αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2026 και θα είναι διαθέσιμο και στην Ευρώπη. Η παραγωγή του θα γίνεται στο νέο εργοστάσιο που κατασκευάζει η Rivian στη Georgia των ΗΠΑ.

Όλα τα R2 μοντέλα θα έχουν επίσης πιο απλή ηλεκτρονική αρχιτεκτονική, με 60% λιγότερους εγκεφάλους (ECU) και 25% λιγότερη καλωδίωση. Αυτό θα συμβεί επειδή η Rivian θα αναπτύξει μόνη της τα συγκεκριμένα εξαρτήματα, ενώ παράλληλα θα ενοποιήσει τους εγκεφάλους σε ζώνες του αυτοκινήτου (μπροστά, μέση, πίσω). Η εταιρία θα αναπτύξει και νέο λογισμικό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...