Μια νέα κόντρα ανάμεσα στα δύο ταχύτερα υπεραυτοκίνητα του κόσμου πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, φέρνοντας αντιμέτωπη την Bugatti Chiron Super Sport με την κορυφαία έκδοση του Koenigsegg Jesko, την Absolut.
Η αναμέτρηση αποτελεί τη ρεβάνς του περσινού αγώνα, όπου η Chiron Super Sport είχε επικρατήσει της έκδοσης Jesko Attack. Αυτή τη φορά, το Koenigsegg Jesko Absolut χρησιμοποιεί καύσιμο E85, γεγονός που αυξάνει κατακόρυφα την ισχύ του.
Η αναμέτρηση περιελάμβανε αγώνα επιτάχυνσης από στάση, αγώνες με ρολαριστή εκκίνηση και φρενάρισμα. Από στάση η Bugatti εκμεταλλεύτηκε το σύστημα τετρακίνησης και πήρε προβάδισμα στην εκκίνηση. Παρόλα αυτά, το Koenigsegg, λόγω του χαμηλότερου βάρους του, κάλυψε την απόσταση στον ίδιο ακριβώς χρόνο των 9,6 δευτερολέπτων, με την Bugatti να περνά οριακά πρώτη τη γραμμή τερματισμού.
Στους ρολαριστούς αγώνες εκκινήσεις, όπου η πρόσφυση στην εκκίνηση δεν αποτελούσε εμπόδιο, το Koenigsegg Jesko Absolut κατάφερε να επικρατήσει. Η αναλογία ισχύος προς βάρος λειτούργησε υπέρ του, επιτρέποντάς του να προσπεράσει την Bugatti και να πάρει τη νίκη στους συγκεκριμένους γύρους. Τέλος, στο τεστ ακινητοποίησης, η Bugatti Chiron Super Sport κατάφερε να σταματήσει σε μικρότερη απόσταση από το Koenigsegg.
