Ποιος θα πάρει την θέση του Hamilton στην Mercedes;

Σχετικά άρθρα

Η μεταγραφή “βόμβα” του Lewis Hamilton στην Ferrari αιφνιδίασε τους πάντες στα paddock της Formula 1, μια κίνηση που άλλαξε τα πάντα και είναι με διαφορά η μεγαλύτερη είδηση στον κόσμο της Formula 1 την τελευταία δεκαετία.

Ο Hamilton αποφάσισε να αφήσει την Mercedes και να κυνηγήσει το 8ο πρωτάθλημα με την Ferrari. Πίσω στο 2012, πήρε την απόφαση να αφήσει την McLaren, την ομάδα που τον έφερε στη Formula 1 και τον βοήθησε να κερδίσει τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο μόλις στη δεύτερη σεζόν του, για να ενταχθεί στην Mercedes που τότε δεν εντυπωσίαζε με τις επιδόσεις της. Το 2012 η Mercedes είχε τερματίσει 5η στο πρωτάθλημα, πίσω από τις Red Bull, Ferrari, McLaren και Lotus.

Ωστόσο η αλλαγή των κανονισμών το 2014 είχαν ως αποτέλεσμα ο Hamilton και η Mercedes να βιώσουν μια οκταετία κυριαρχίας, κατακτώντας 6 πρωταθλήματα οδηγών και 8 πρωταθλήματα κατασκευαστών.

Το 2026 αλλάζουν ξανά ριζικά οι κανονισμοί της F1 και ο Hamilton πείστηκε πως η Ferrari θα μπορέσει να του προσφέρει ένα μονοθέσιο ικανό να του επιτρέψει να δώσει την μάχη για την κατάκτηση του πολυπόθητου 8ου πρωταθλήματος, με τον ίδιο, μαζί με τον Leclerc να προσπαθήσουν να χαρίσουν το πρωτάθλημα κατασκευαστών στην Scuderia, η οποία έχει να πανηγυρίσει πρωτάθλημα κατασκευαστών από το 2008 και οδηγών από το 2007.

Η Mercedes θα πρέπει να αναζητήσει τον πιλότο που θα αντικαταστήσει τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, με τις επιλογές της να έχουν περιοριστεί αρκετά μετά την ανανέωση των συμβολαίων των Charles Leclerc και Lando Norris με τις Ferrari και McLaren αντίστοιχα.

Charles Leclerc

Ο Leclerc θα ήταν πιθανότατα ο βασικός στόχος του Toto Wolff, με τον Αυστριακό να έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για τον Μονεγάσκο από πέρυσι, αλλά η Ferrari πρόλαβε και πήρε την υπογραφή του.

Με τον Max Verstappen να έχει συμβόλαιο με την Red Bull εως το 2028, επόμενος στόχος της Mercedes θα ήταν ο Lando Norris αλλά και αυτός υπέγραψε πριν από μερικές ημέρες νέο συμβόλαιο με την McLaren.

Lando Norris

Ο επόμενος teammate του George Russell θα χρειαστεί να καλύψει το κενό που αφήνει ο Hamilton, με τα ονόματα των Carlos Sainz, Fernando Alonso, Alex Albon, Esteban Ocon, Daniel Ricciardo, Mick Schumacher αλλά και του πολλά υποσχόμενου Andrea Kimi Antonelli να είναι υποψήφιοι για τη θέση.

Carlos Sainz

Ο Sainz έμεινε μετέωρος μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του Hamilton στην Scuderia από το 2025, με το συμβόλαιο του Ισπανού με την Ferrari να ολοκληρώνεται στο τέλος της φετινής σεζόν. Το όνομα του Sainz ακούγεται έντονα για την Audi (Sauber), αλλά και για την Williams, ενώ φαντάζει απίθανο να πάει στην Red Bull.

Ο Sainz ήταν ο μοναδικός πιλότος πέρυσι που κατάφερε να κλέψει μια νίκη από την Red Bull και θα ενδεχομένως ίσως είναι ένας από τους καταλληλότερους πιλότους για την αντικατάσταση του Hamilton. . Πηγές λένε ότι ο Sainz έχει καλή σχέση με τον Toto Wolff και έχουν υπάρξει πολλές συζητήσεις μεταξύ τους τα τελευταία χρόνια.

Fernando Alonso

O 42χρονος Fernando Alonso απέδειξε πέρυσι πως αν έχει στα χέρια του ένα ικανό μονοθέσιο μπορεί να παλέψει για νίκες και με το συμβόλαιό του με την Aston Martin να λήγει φέτος, θα μπορούσε να γίνει ο άνθρωπος που θα αντικαταστήσει τον Hamilton στην Mercedes.

Η αντικατάσταση ενός παγκόσμιου πρωταθλητή με έναν άλλο μπορεί να αποτελέσει μια συναρπαστική προοπτική για την Mercedes, παρόλο που ο Alonso θα είναι 43 ετών στην αρχή της σεζόν του 2025.

Alex Albon

Ο Alex Albon αποτελεί ίσως τον πιλότο που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να πάρει την θέση του Hamilton. Ο 27χρονος έχει πλέον την εμπειρία που απαιτεί η Mercedes, έχοντας δείξει πέρυσι πως έχει την ταχύτητα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάκαμψη της Williams. Συγκέντρωσε τους 27 από τους 28 πόντους της Williams, ανεβάζοντας την ομάδα στην 7η θέση του πρωταθλήματος.

Επιπλέον, Albon και Russell έχουν μια φιλία που κρατάει χρόνια, κάτι που θεωρητικά βοηθά ώστε να υπάρξει μια αρμονική συνύπαρξη των δύο στα paddock της Mercedes.

Esteban Ocon

Ο Esteban Ocon, οδηγός ης Alpine, ήταν μέλος της junior ομάδας της Mercedes και η γερμανική εταιρία εξακολουθεί να διαχειρίζεται την καριέρα του. Για πολλούς φαντάζει ως ο ιδανικός teammate για τον George Russell.

Daniel Ricciardo

Ο Daniel Ricciardo είχε προηγουμένως συνδεθεί με μια μετακόμιση στη Mercedes, οπότε δεν θα ήταν περίεργο αν επανέλθουν οι συνομιλίες τώρα που μια θέση είναι ελεύθερη.

Ο Αυστραλός έχει συμβόλαιο αυτή τη στιγμή με τη Red Bull, οδηγώντας και φέτος για την AlphaTauri (Visa Cash App RB). Θα ήταν ένας εξαιρετικός teammate με τον Russell, με την προϋπόθεση ότι φέτος θα δείξει πως εξακολουθεί να είναι τόσο “δυνατός” όσο ήταν όταν οδηγούσε για την Red Bull.

Mick Schumacher

O Mick Schumacher που θα συνεχίσει και φέτος να είναι ο εφεδρικός οδηγός της Mercedes, οδηγώντας και για την Alpine στο WEC, πέρυσι εργάστηκε στον προσομοιωτή της γερμανικής ομάδας στο Brackley καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο Toto Wolff έχει δηλώσει πολλές φορές πως στηρίζει τον μικρό Schumacher και δεν θα αποτελέσει έκπληξη εάν ο νεαρός Γερμανός επιστρέψει το 2025 στην Formula 1 με τα “Ασημένια Βέλη”.

Andrea Kimi Antonelli

Ο Andrea Kimi Antonelli, μέλος της Junior ομάδας της Mercedes από το 2019, έχει δείξει τόσες πολλές υποσχέσεις που η Mercedes τον έβαλε απευθείας στην F2 το 2024, παρακάμπτοντας την F3 και φέρνοντάς τον ένα βήμα πιο κοντά στον μαγικό κόσμο της Formula 1.

Ο Antonelli, που είναι μόλις 17 ετών -γεννημένος τον Αύγουστο του 2006- έχει εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις τους, κερδίζοντας 5 τίτλους σε λιγότερο από δύο χρόνια. Το 2022 κέρδισε το πρωτάθλημα της Formula 4 σε Ιταλία και Γερμανία, κερδίζοντας τους 22 από τους 35 αγώνες, Μπήκε επίσης στο FIA Motorsport Games Formula 4 Cup, εξασφαλίζοντας το Χρυσό Μετάλλιο.

Στις αρχές του 2023 έκανε το αγωνιστικό του ντεμπούτο στη Formula Regional, αγωνιζόμενος στη σειρά της Μέσης Ανατολής, όπου πήρε τον τίτλο με τρεις νίκες και επτά βάθρα.

Το 2023 συμμετείχε στο Περιφερειακό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Formula by Alpine, όπου και κατέκτησε το πρωτάθλημα με θεαματικό τρόπο, δύο αγώνες πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Η Mercedes έχει μεγάλες ελπίδες για τον Ιταλό, με τις φήμες να τον θέλουν να γίνεται πιλότος της Williams F1 το 2025. Αν καταφέρει φέτος και κερδίσει την Formula 2, τότε ίσως η Mercedes τον πάρει στην ομάδα, αν και η ιστορία έχει δείξει πως η Mercedes προτιμά να βάζει νεαρούς οδηγούς σε μικρότερες ομάδες για να πάρουν εμπειρία, όπως έκανε με τον Russell, ο οποίος έμεινε στην Williams 3 χρόνια προτού γίνει οδηγός της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...