O Elon Musk κατέχει το 20,5% των μετοχών της Tesla

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, ο Elon Musk κατέχει το 20,5% των μετοχών της Tesla, αξίας άνω των 120 δισ. δολαρίων

Το μερίδιο του 20,5% είναι μια σημαντική αύξηση από το μερίδιο που είχε Musk στην Tesla τον Μάιο του 2023 και έφτανε στο 13%, αλλά ελαφρώς χαμηλότερο από το μερίδιο 22% που κατείχε ο Musk πριν αρχίσει να πουλά μετοχές για να χρηματοδοτήσει την αγορά του Twitter.

Σύμφωνα με την κατάθεση, ο Musk κατέχει 411,06 εκατομμύρια κοινές μετοχές της Tesla, καθώς και δικαιώματα προαίρεσης 303,96 εκατομμυρίων μετοχών που μπορούν να ασκηθούν εντός 60 ημερών από τις 31 Δεκεμβρίου.

Το τεράστιο μερίδιο μετοχών του Musk στην Tesla οφείλεται εν μέρει στο τελευταίο πακέτο αποζημίωσης του, το οποίο δικαστήριο ζήτησε να ακυρωθεί. Ωστόσο ο Musk θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου, ενώ παράλληλα μεταφέρει και την έδρα της Space X από το Ντέλαγουερ στο Τέξας. Εάν ο Musk χάσει στο δικαστήριο, τότε θα πρέπει να επιστρέψει στην Tesla τα δικαιώματα προαίρεσης των 303,96 εκατομμυρίων μετοχών.

Ο Musk έχει μεταφέρει εδώ και μερικά χρόνια την έδρα της Tesla στο Τέξας, ενώ πρόσφατα η εταιρεία εγκεφαλικών εμφυτευμάτων Neuralink άλλαξε την έδρα της από το Ντελαγουέρ στη Νεβάδα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...