Σκουριάζουν τα Tesla Cybertruck παρότι είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα

Σχετικά άρθρα

Ορισμένοι ιδιοκτήτες Tesla Cybertruck ισχυρίζονται πως έχει αρχίσει να σκουριάζει το αμάξωμά των αυτοκινήτων τους, κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα, αφού εκτέθηκαν στη βροχή.

Ιδιοκτήτες έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες με μικρά σημάδια σκουριάς σε όλο το αμάξωμα του ηλεκτρικού pickup της Tesla, με το service της εταιρίας να τεκμηριώνει την διάβρωση, λέγοντας στους ιδιοκτήτες πως θα επικοινωνήσει μαζί τους τον επόμενο μήνα, όταν και θα έχουν τα σωστά εργαλεία, για να κάνουν τις εργασίες επισκευής. Ωστόσο ορισμένοι δεν περίμεναν και αφαίρεσαν την σκουριά με διάφορα προϊόντα καθαρισμού και τρίψιμο/γυάλισμα.

Τον Σεπτέμβριο του 2023, ο Elon Musk είπε ότι η Tesla μπορεί να είναι σε θέση να προσφέρει στους ιδιοκτήτες των Cybertruck την επιλογή να αποκτήσουν επίστρωση καρβιδίου βολφραμίου, ένα κεραμικό υλικό που βοηθά στην προστασία από τη διάβρωση. Ο Musk τόνισε πως η επίστρωση είναι “βασικά ανθεκτική στις γρατσουνιές σε οτιδήποτε είναι κάτω από τη σκληρότητα του διαμαντιού”.

Σύμφωνα με τον προμηθευτή μετάλλων Mead Metals, ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι επιρρεπής σε σκουριά σε ορισμένα περιβάλλοντα. Ανέφερε ότι η σκουριά οφείλεται συχνά στην έκθεση στο νερό, αν και μπορεί επίσης να προκληθεί από “έκθεση σε επιβλαβείς χημικές ουσίες, λίπος ή παρατεταμένη έκθεση στη θερμότητα”.

Η Tesla αναφέρει στις οδηγίες χρήσης του Cybertruck πως:

Για να αποφύγετε ζημιές στο εξωτερικό, αφαιρέστε αμέσως διαβρωτικές ουσίες (όπως λίπος, λάδι, περιττώματα πτηνών, ρητίνη δέντρων, νεκρά έντομα, κηλίδες πίσσας, αλάτι στο δρόμο, υπερέκθεση σε θερμότητα κ.λπ.)

Παρά το όνομά του και ό,τι υπονοεί, ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι ευαίσθητος σε λεκέδες και ακαθαρσίες. Δεν είναι ακριβώς ανθεκτικός στους λεκέδες και στη σκουριά, αλλά είναι απλώς ανθεκτικό σε αυτά, όπως εξηγούν Γερμανοί ειδικοί τεχνολογίας:

Η διύλιση του χάλυβα δεν σημαίνει αυτόματα ότι γίνεται ανοξείδωτος. Ανάλογα με την αναλογία χρωμίου, τιτανίου, νικελίου, αζώτου και άλλων πρόσθετων, αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολύ διαφορετικές ιδιότητες. Αυτά κυμαίνονται από καλύτερη μορφοποίηση και μέγιστο βαθμό σκληρότητας έως μόνιμη αντοχή στη σκουριά, ακόμη και στα οξέα.

Η επιλογή των προσθέτων και η επακόλουθη διαμόρφωση των εξαρτημάτων με συγκεκριμένο τύπο χάλυβα είναι φυσικά πάντα θέμα κόστους. Και η Tesla μπορεί να πήρε τη λάθος απόφαση με το Cybertruck.

Δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες με τα πολυάριθμα ίχνη σκουριάς που είναι αξιοσημείωτες. Οι συστάσεις καθαρισμού της Tesla για το Cybertruck επιβεβαιώνουν επίσης την εντύπωση ότι η ποιότητα χάλυβα του Cybertruck είναι μία από τις λιγότερο ανθεκτικές παραλλαγές.

Ειδικότερα, το λάδι και η όξινη βρωμιά, όπως η πίσσα ή τα περιττώματα πτηνών, πρέπει να καθαρίζονται αμέσως με διαλύτη με βάση την αλκοόλη. Αμέσως μετά, συνιστάται ξέπλυμα με καθαρό νερό ή σαπούνι με ουδέτερο pH. Αυτός ο τύπος καθαρισμού θα πρέπει να είναι απαραίτητος μετά από κάθε μεγάλη διαδρομή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...