Αυτό είναι το Rivian R2S

Σχετικά άρθρα

Με 20 ημέρες από σήμερα, στις 7 Μαρτίου, η Rivian θα παρουσιάσει το R2S και φωτογραφίες του μοντέλου κυκλοφόρησαν κατά τη διάρκεια γυρισμάτων των διαφημιστικών του video.

Το αυτοκίνητο βασίζεται στη νέα πλατφόρμα της εταιρίας που έχει πιο απλή κατασκευή και θα μειώσει κατά πολλές χιλιάδες ευρώ το κόστος κάθε αυτοκινήτου που θα την χρησιμοποιεί.

Το R2S αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2026 και θα είναι διαθέσιμο και στην Ευρώπη. Η παραγωγή του θα γίνεται στο νέο εργοστάσιο που κατασκευάζει η Rivian στη Georgia των ΗΠΑ.

Όλα τα R2 μοντέλα θα έχουν επίσης πιο απλή ηλεκτρονική αρχιτεκτονική, με 60% λιγότερους εγκεφάλους (ECU) και 25% λιγότερη καλωδίωση. Αυτό θα συμβεί επειδή η Rivian θα αναπτύξει μόνη της τα συγκεκριμένα εξαρτήματα, ενώ παράλληλα θα ενοποιήσει τους εγκεφάλους σε ζώνες του αυτοκινήτου (μπροστά, μέση, πίσω). Η εταιρία θα αναπτύξει και νέο λογισμικό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Rivian προχωρά σε νέες απολύσεις

Η Rivian συνεχίζει τις απολύσεις προσωπικού στη προσπάθεια της να αντιμετωπίσει την επιβραδυνόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η εταιρία έκανε γνωστό πως θα απολύσει...

Η Rivian παρουσίασε τα R2, R3 και R3X

H Rivian παρουσίασε σήμερα τόσο το R2, όσο και ένα μικρότερο αυτοκίνητο, το R3 που θα προσφέρεται και στην έκδοση R3X. Ξεκινώντας από το R2....