Ο CEO της Stellantis υποστηρίζει πως η γρήγορη επιτάχυνση των ηλεκτρικών είναι χαρακτηριστικό ασφαλείας

Σχετικά άρθρα

Ο CEO της Stellantis, o Carlos Tavares θεωρεί πως η γρήγορη επιτάχυνση που μπορούν να προσφέρουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα μπορούσε να θεωρηθεί χαρακτηριστικό ασφαλείας.

Η νέα STLA Large πλατφόρμα της Stellantis υποστηρίζει αυτοκίνητα που μπορούν να κάνουν τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 2 δευτερόλεπτα, με τον Tavares να λέει:

Ζω σε ένα αγρόκτημα στη βαθιά ύπαιθρο της Πορτογαλίας και συχνά οδηγώ στους μικρούς δρόμους εκεί γύρω. Η ισχύς επιτάχυνσης είναι πρώτα θέμα ασφαλείας. Είναι πρώτα θέμα προσπέρασης σε ασφαλείς συνθήκες, φροντίζοντας να αλλάξεις λωρίδα, μπορείς να προσπεράσεις ένα φορτηγό σε δρόμο με δύο λωρίδες.

Άρα, δεν πρόκειται απαραίτητα για ταχύτητα. Αφορά την ισχύ επιτάχυνσης για προσπέραση σε ασφαλείς συνθήκες και είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα διαθέτουν αυτό το είδος ικανότητας.

Νομίζω ότι είναι κάτι που οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο δύσκολο από το να ξεκινάς να προσπερνάς ένα φορτηγό και μετά να πρέπει να πατήσεις τα φρένα γιατί ανακάλυψες ότι η επιτάχυνση του αυτοκινήτου που οδηγείς δεν είναι αρκετά καλή για να προσπεράσεις με ασφάλεια. Έτσι, πατάς τα φρένα και επιστρέφεις πίσω από το φορτηγό.

Η ικανότητα επιτάχυνσης για εμάς είναι πρώτα ένα μέτρο ασφαλείας. Όσο περισσότερη επιτάχυνση έχεις, τόσο πιο ασφαλείς μπορεί να είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μπορείς να προσπεράσεις και από αυτή την άποψη, η τεχνολογία ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι εξαιρετική όπως όλοι γνωρίζουμε.

Στις σχετικές ειδήσεις η Stellantis κατέθεσε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα σύστημα δόνησης που θα τοποθετείται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και θα μιμείται τις δονήσεις που παράγουν οι κινητήρες εσωτερικής καύσης. Αυτό το σύστημα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο ηλεκτρικό Dodge Charger Daytona μαζί με το σύστημα παραγωγής ήχου αντίστοιχου με αυτού ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Με αυτά τα συστήματα η Stellantis ελπίζει να δώσει μια εμπειρία στα ηλεκτρικά της muscle cars, αντίστοιχη με αυτή που βιώνουν οι οδηγοί ενός muscle car με κινητήρα βενζίνης.

ΠηγήTopgear.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...