Αυτό είναι το Mini Aceman

Σχετικά άρθρα

Στα τέλη του επόμενου μήνα και στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου στο Πεκίνο (Auto China), που θα ανοίξει τις πύλες της στις 24 Απριλίου, η Mini θα αποκαλύψει επίσημα το Aceman, το οποίο θα προστεθεί στη γκάμα της βρετανικής εταιρίας στα τέλη του 2024.

Ωστόσο, πριν λίγα λεπτά διέρρευσαν μερικές φωτογραφίες του μοντέλου από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας (MIIT), στο πλαίσιο της διαδικασίας για την έγκριση τύπου, που μας δείχνει χωρίς ίχνος καμουφλάζ την εμφάνιση του μοντέλου.

Η Mini αναφέρει ότι το τρίτο αυτόνομο μοντέλο της νέας αμιγώς ηλεκτρικής οικογένειας μοντέλων διαθέτει τέσσερις πόρτες και μια μεγάλη πίσω πόρτα για τον χώρο αποσκευών, ενώ στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει πέντε επιβάτες.

Πίσω από αυτό βρίσκεται η λειτουργική σχεδίαση δύο όγκων με κοντούς προβόλους. Έτσι εξασφαλίζεται μέγιστος χώρος για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους, σε συνδυασμό με ένα μινιμαλιστικού στυλ δάπεδο.

Το Aceman θα είναι διαθέσιμο μόνο ως αμιγώς ηλεκτρικό και μοιράζεται μεγάλο μέρος των μηχανικών του μερών με το νέο ηλεκτρικό Cooper, χρησιμοποιώντας μια εκτεταμένη έκδοση της Spotlight πλατφόρμας.

Η ισχύς θα προέρχεται από έναν μόνο κινητήρα, τοποθετημένο στον μπροστινό άξονα, με απόδοση είτε 181 ίππων είτε 215 ίππων, με την χωρητικότητα της μπαταρίας του να ανακοινώνεται στα 54,2 kWh, η οποία θα φορτίζει με DC φορτιστή έως 95 kW.

Η σχεδίαση του νέου μοντέλου ακολουθεί τις βασικές αρχές της φιλοσοφίας της μάρκας, διαθέτοντας άφθονο εσωτερικό χώρο με τις μικρότερες δυνατές εξωτερικές διαστάσεις, ευέλικτα οδηγικά χαρακτηριστικά και αποδοτικότητα.

Από πλευράς διαστάσεων, το Aceman έχει μήκος 4.075 χλστ., πλάτος 1.754 χλστ. και ύψος 1.495 χλστ., με τη Mini να το τοποθετεί ανάμεσα στα νέα Cooper και Countryman, καθώς το τελευταίο έχει μεγαλώσει αρκετά σε διαστάσεις, με το μήκος του να φτάνει τα 4.429 χλστ. Επιπλέον, το Aceman είναι 192 χλστ. μακρύτερο, 23 χλστ. φαρδύτερο και 130 χλστ. ψηλότερο από το Cooper.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...