Ιδιοκτήτης μήνυσε την Ferrari για ελάττωμα στο σύστημα πέδησης

Σχετικά άρθρα

Ο ιδιοκτήτης μιας 458 Italia κατέθεσε μήνυση εναντίον της ιταλικής εταιρίας στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Ντιέγκο στις ΗΠΑ, με την κατηγορία ότι απέτυχε να διορθώσει ένα ελάττωμα στο σύστημα πέδησης, παρότι το αυτοκίνητο είχε ανακληθεί. Η μήνυση ισχυρίζεται ότι η Ferrari παράσχει μόνο “μια ενδιάμεση” λύση για το πρόβλημα που αφήνει πλέον τους ιδιοκτήτες να οδηγούν μη ασφαλή αυτοκίνητα.

Ο Iliya Nechev, κάτοικος της Καλιφόρνια, αγόρασε το 2020 μια 458 Italia του 2010 και υποστηρίζει πως αντιμετώπισε προβλήματα στα φρένα από την πρώτη μέρα. Η μήνυση περιγράφει ένα περιστατικό όπου ο Nechev προσπάθησε να κάνει στροφή 90 μοιρών ενώ οδηγούσε σε κατηφόρα, αλλά το αυτοκίνητο δεν επιβράδυνε όταν πάτησε το πεντάλ των φρένων. Σύμφωνα με τον ίδιο, αντιπρόσωπος της Ferrari του είπε ότι αυτό ήταν “φυσιολογικό”.

Τον Οκτώβριο του 2021 η Ferrari ανακάλεσε στις ΗΠΑ 9.985 458 Italia, 458 Speciale, 458 Speciale A, 458 Spider, 488 GTB και 488 Spider, για πιθανή διαρροή υγρού φρένων, ενώ τον Αύγουστο 2022 ανακάλεσε ξανά στις ΗΠΑ επιπλέον 23.555 αυτοκίνητά της για τον ίδιο λόγο. Είχε προηγηθεί η ανάκληση2.222 αυτοκινήτων της στη Κίνα.

Τότε η εταιρία είχε ανακαλύψει πως στα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα το καπάκι του δοχείου των υγρών των φρένων μπορεί να μην αερίζεται σωστά, δημιουργώντας έτσι πιθανώς κενό στο εσωτερικό του δοχείου, οδηγώντας σε διαρροή. Η Ferrari είχε προχωρήσει τότε στην εγκατάσταση νέου λογισμικού ενώ άλλαξε και το καπάκι.

Ο Nechev στη μήνυσή του ισχυρίζεται πως η Ferrari πρέπει να αντικαταστήσει την αντλία του συστήματος πέδησης ώστε να επιλύσει το πρόβλημα, ενώ υποστηρίζει παράλληλα ότι η Ferrari απέτυχε να ενημερώσει τους πελάτες για την έκταση του ελαττώματος του συστήματος πέδησης.

Η Bosch, η οποία σύμφωνα με την καταγγελία είναι ο κατασκευαστής της αντλίας, κατονομάζεται επίσης ως εναγόμενη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...