To νέο Suzuki Swift ήρθε στην Ελλάδα [Τιμές]

Σχετικά άρθρα

Η τέταρτη γενιά του ιαπωνικού μοντέλου βρίσκεται στη χώρα μας και είναι ήδη διαθέσιμο, με την εισαγωγική εταιρία να ανακοινώνει σήμερα τις τιμές του νέου Swift.

Το δημοφιλέστατο supermini μοντέλο της Suzuki έχει συνολικές πωλήσεις άνω των 9 εκατομμυρίων στις 169 χώρες που έχει κυκλοφορήσει, από την πρώτη παγκόσμια εμφάνιση του το 2004 μέχρι και το Φεβρουάριο του 2024.

Αναλυτικά

Έκδοση Τιμή
GL FWD 18.450 ευρώ
GL+ FWD 19.530 ευρώ
GLX FWD 21.250 ευρώ
GL AWD 20.600 ευρώ
GL+ Auto 21.330 ευρώ

Ο εξοπλισμός της έκδοσης GL περιλαμβάνει μεταξύ άλλων LED φώτα, 6 αερόσακους, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, adaptive cruise control, οθόνη infotainment 9 ιντσών, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, κάμερα οπισθοπορείας, hill hold, σύστημα αυτόματης εναλλαγής μεγάλης σκάλας φώτων και πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης/άνεσης/ασφάλειας. Όλα τα στοιχεία εξοπλισμού κάθε έκδοσης μπορείς να τα δεις εδώ.

Σύμφωνα με την εταιρία, το νέο μοντέλο βασίζεται στην κληρονομιά των προκατόχων του, προσφέροντας μια οδηγική εμπειρία που δεν είναι μόνο ευχάριστη, αλλά δίνει προτεραιότητα στην άνεση, την αποδοτικότητα και την ασφάλεια, έχοντας -πλέον- εξελιχθεί σε ένα εκλεπτυσμένο και δυναμικό compact car, με μοντέρνα σχεδιαστικά στοιχεία, προηγμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας και εξαιρετικό fun-to-drive χαρακτήρα.

Εμφάνιση

Το νέο Swift αισθητικά φαίνεται αμέσως οικείο, αν και υπάρχουν πολλές αλλαγές που αξίζει να επισημανθούν. Για αρχή, οι χειρολαβές για τις πίσω πόρτες δεν είναι πλέον τοποθετημένες ψηλά δίπλα στην κολόνα C, καθώς έχουν μετακινηθεί στο κανονικό τους σημείο.

Από το προφίλ διακρίνεται το σταθερό τζάμι στις πίσω πόρτες που δεν υπήρχε προηγουμένως, ενώ η νέα προεξέχουσα χαρακτηριστική γραμμή εκτείνεται από μπροστά προς τα πίσω. Παρατηρούμε επίσης το λογότυπο Hybrid στο μπροστινό φτερό, μαζί με μια κάμερα τοποθετημένη στο κάτω μέρος των πλαϊνών καθρεπτών.

Διατηρώντας το χαρακτηριστικό στυλ των προκατόχων του, το νέο Swift είναι πλήρως ανασχεδιασμένο σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές του, με τη μάσκα να διαθέτει γρίλιες σε μαύρο χρώμα. Τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα είναι σχήματος L και δένουν αρμονικά με τις στρογγυλεμένες γραμμές των φτερών.

Οι πλαϊνές γραμμές, σε συνδυασμό με τις ρευστές γραμμές της οροφής προσδίδουν στο μοντέλο ένα εντυπωσιακό στυλ που ξεχωρίζει. Στο πίσω μέρος, ο χαρακτήρας του μοντέλου τονίζεται από τα τρισδιάστατα φώτα και τον φαρδύ προφυλακτήρα.

Παρατηρώντας το εμπρός μέρος, η όψη του νέου Swift έχει εξελικτική σχεδίαση, με τη μάσκα να είναι μικρότερη και να ενσωματώνει έναν αισθητήρα τοποθετημένο στην κορυφή της και μια κάμερα από κάτω. Η νέα μάσκα δεν περιέχει πλέον το σήμα της Suzuki καθώς το εταιρικό λογότυπο βρίσκεται στον προφυλακτήρα.

Το εμφανώς πιο κοντό καπό είναι πιο στρογγυλό από πριν, με τα φωτιστικά σώματα να έχουν επανασχεδιαστεί διακριτικά. Το νέο Swift έχει ξεχωριστούς προβολείς ομίχλης, αντί αυτοί να ενσωματώνεται στα κύρια φώτα.

Διαστάσεις

Το νέο Swift έχει μήκος 3.860 χλστ., πλάτος 1.695 χλστ. και ύψος 1.500 χλστ., με το μεταξόνιο να αγγίζει τα 2.450 χλστ., νούμερα σχεδόν πανομοιότυπα με το απερχόμενο μοντέλο. Ο χώρος αποσκευών ανακοινώνεται στα 265 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων ανέρχεται στα 980 λίτρα.

Χρώματα

Η παλέτα των χρωμάτων του νέου Swift αποτελείται από 9 μονόχρωμες επιλογές και 4 διχρωμίες, ενώ συμπεριλαμβάνονται και νέα εντυπωσιακά χρώματα, όπως το Frontier Blue Pearl Metallic και το Cool Yellow Metallic.

Το νέο Frontier Blue Pearl Metallic όπως και το Burning Red Pearl Metallic αποτελούνται από τριπλή επίστρωση χρώματος.

Εσωτερικό

Το νέο Swift διαθέτει άνετη και ευρύχωρη καμπίνα, με εργονομικό σχεδιασμό, με τη θέση οδήγησης να είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει και μια καθηλωτική εμπειρία. Τα χειριστήρια είναι τοποθετημένα προς τον οδηγό, διασφαλίζοντας εύκολη και απρόσκοπτη χρήση.

Η κομψή διχρωμία σε μαύρο και ανοιχτό γκρι στο ταμπλό και στην επένδυση των εμπρός θυρών, σε συνδυασμό με τις λεπτομέρειες σε σατινέ επιμετάλλωση και σκούρο ασημί χρώμα, ενισχύουν τη δυναμική και σπορ εμφάνισή του.

Το εσωτερικό είναι νέο, υιοθετώντας παρόμοια διάταξη με το ελαφρώς μεγαλύτερο Baleno που κυκλοφορεί σε αγορές εκτός Ευρώπης. Η οθόνη του infotainment έχει διάμετρο 9 ιντσών, είναι συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto ασύρματα και ενσύρματα, υποστηρίζει δυνατότητα αναγνώρισης φωνής, αναπαραγωγή μουσικής μέσω Bluetooth και εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του οχήματος.

Το τιμόνι με τα ενσωματωμένα κουμπιά μεταφέρεται από άλλα μοντέλα της Suzuki, όπως και τα ανανεωμένα χειριστήρια του συστήματος κλιματισμού με διακόπτες εναλλαγής, αντί για περιστρεφόμενους επιλογείς.

Ο πίνακας οργάνων είναι αναλογικός, με μια μικρή οθόνη ανάμεσά στα όργανα, αποδεικνύοντας ότι έχει κρατηθεί χαμηλά το κόστος. Αξιοσημείωτο, από τις φωτογραφίες, είναι ότι υπάρχει μια υποδοχή για CD στην κεντρική κονσόλα, πάνω από τις πολλαπλές θύρες φόρτισης USB.

Κινητήρας

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας νέος τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης 1,2 λίτρων (Z12E), που διαθέτει πολλαπλές βελτιώσεις και φέρει ήπιο υβριδικό σύστημα 12V.

Ο νέας σχεδίασης κινητήρας του Swift έχει χωρητικότητα 1.197 κ.εκ., θερμική απόδοση 40% (με καύσιμο 95 οκτανίων), με αποτέλεσμα καλύτερη οικονομία καυσίμου. Αυτός ο κινητήρας δεν σχετίζεται με την τρέχουσα μονάδα (K12D), χωρητικότητας 1,25-λίτρων, η οποία είναι τετρακύλινδρη, ενώ άλλα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν τη μείωση του βάρους, τη μείωση των εκπομπών ρύπων και την αύξηση της ροπής σε χαμηλές στροφές λειτουργίας για καλύτερη απόκριση και συνολική απόδοση.

H μέγιστη ισχύς του ανέρχεται σε 82 άλογα στις 5.700 σ.α.λ., η ροπή είναι 111,8 Nm στις 4.500 σ.α.λ., με τις εκπομπές CO2 να είναι 98-99 γρ. ανά χλμ.

Το ήπιο υβριδικό σύστημα SHVS μετατρέπει την κινητική ενέργεια που παράγεται κατά την επιβράδυνση και την αποθηκεύει στην μπαταρία ιόντων λιθίου. Το ηλεκτρικό μοτέρ ISG (Integrated Starter Generator) βοηθά τον κινητήρα κατά την επιτάχυνση για υψηλότερη απόδοση καυσίμου, ενώ το σύστημα SHVS ενισχύει τον κινητήρα κατά την επιτάχυνση για μεγαλύτερη απόδοση καυσίμου.

Μετάδοση

Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων, που έχει βελτιστοποιηθεί ειδικά για τον νέο κινητήρα. Το συγχρονιζέ και η διαδρομή του λεβιέ έχουν βελτιστοποιηθεί για τη μείωση της απαιτούμενης δύναμης κατά την αλλαγή των σχέσεων και ο βαθμός σκληρότητας του ελατηρίου του συγκλίνοντα διακόπτη μετατόπισης έχει βελτιστοποιηθεί για να εξασφαλίζεται ομαλή και ελαφριά εμπλοκή των σχέσεων.

Τετρακίνηση

Το νέο Swift εξοπλίζεται προαιρετικά με το σύστημα ALLGRIP AUTO, ήτοι ένα αυτόματο σύστημα τετρακίνησης που ενεργοποιείται μόλις εντoπιστεί απώλεια πρόσφυσης στους εμπρός τροχούς.

Σε τέτοια περίπτωση, ενεργοποιείται ο συνεκτικός συμπλέκτης, ώστε να μεταφέρει αυτόματα ροπή στους πίσω τροχούς, προσφέροντας πρόσφυση σε χιονισμένους δρόμους ή ολισθηρές επιφάνειες.

Εγγύηση

Το νέο Swift συνοδεύεται από τις εξής εγγυήσεις:

  • 5 έτη εγγύηση καλής λειτουργίας (ή 100.000 χλμ για τα μηχανικά/ηλεκτρικά μέρη)
  • 12 έτη για το αμάξωμα
  • 5 έτη δωρεάν οδική βοήθεια

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ξεκινούν και πάλι τα έργα για το Flyover. Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Ξεκινούν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχαν καταθέσει...

Με πρόσθετες αποζημιώσεις προς τους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο

Με πρόσθετες αποζημιώσεις στους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας των καθυστερήσεων στα έργα, οι οποίες προκαλούνται και από τους αργούς χρόνους...

Τέλη κυκλοφορίας: Αλλάζουν όλα στα πρόστιμα. Big brother για τα ανασφάλιστα οχήματα

Aλλαγές στα πρόστιμα που επιβάλλονται στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας αλλά και έναν αυτόματο μηχανισμό ο οποίος θα εντοπίζει άμεσα όσα οχήματα...