Alpine A290. Στις 13 Ιουνίου η παρουσίαση του

Σχετικά άρθρα

Στο περιθώριο του φετινού 24ωρου αγώνα του Le Mans η Alpine θα παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής του A290. Το ηλεκτρικό hothatch αποτελεί πρακτικά την γρήγορη έκδοση του Renault 5 E-Tech και έχει μήκος 3.990 χλστ., πλάτος .820 χλστ., ύψος 1.520 χλστ., και μεταξόνιο 2.530 χλστ.

Σύμφωνα με την Alpine, το μοντέλο παραγωγής θα έχει κατά 85% παρόμοιο εξωτερικό σχεδιασμό με το πρωτότυπο, αλλά η τριθέσια διάταξη δεν θα μεταφερθεί στην έκδοση παραγωγής. Θα αποδίδει κοντά στα 215-220 άλογα χάρη στους δύο ηλεκτροκινητήρες του, που θα είναι τοποθετημένοι ένας ανά άξονα.

Το τιμόνι του A290 είναι ντυμένο με Nappa δέρμα και έχει πεπλατυσμένη επιφάνεια στο κάτω του σημείο. Περιλαμβάνει τρεις βασικές λειτουργίες με περιστροφικό διακόπτη, το OV (προσπέραση), RCH (επαναφόρτιση) και κουμπί για τα προγράμματα οδήγησης.

Να θυμίσω ότι η Alpine έχει συνεργαστεί με τη Michelin για τα ελαστικά του A290, το οποίο θα είναι διαθέσιμο με τρία διαφορετικά ελαστικά, σε ζάντες 19 ιντσών, τα οποία θα φέρουν ειδική σήμανση της Alpine. Αυτά είναι:

  • Το Pilot Sport EV, ένα σπορ καλοκαιρινό ελαστικό με βελτιστοποιημένη ενεργειακή απόδοση, που συνδυάζει πρόσφυση, μακροζωία και αυτονομία
  • Το Pilot Sport S5, το πιο σπορ καλοκαιρινό ελαστικό που έχει σχεδιαστεί για να εξάγει όλες τις δυνατότητες του A290, τόσο στο βρεγμένο, όσο και σε στεγνές επιφάνειες.
  • Το Pilot Alpin 5, ένα χειμερινό ελαστικό που προσφέρει υψηλό επίπεδο πρόσφυσης για να ανταπεξέλθει σε ένα φάσμα χειμερινών συνθηκών, ιδιαίτερα σε κρύο και κακό καιρό και σε βρεγμένες ή χιονισμένες επιφάνειες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Polestar 5 φόρτισε από 10% έως 80% σε 10 λεπτά

Η Polestar και η StoreDot εφάρμοσαν με επιτυχία για πρώτη φορά την τεχνολογία Extreme Fast Charging (XFC) της δεύτερης, φορτίζοντας ένα πρωτότυπο Polestar 5...

Η Ευρώπη χρειάζεται 8 φορές περισσότερα σημεία φόρτισης ετησίως έως το 2030, για να επιτύχει τους στόχους CO2

Μια νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) αποκαλύπτει ένα ανησυχητικό χάσμα μεταξύ της τρέχουσας διαθεσιμότητας δημόσιων σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην...

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...