Συνεργασία BMW και Rimac στον τομέα των μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

Το BMW Group και η Rimac Technology ανακοίνωσαν επίσημα μία συνεργασία με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Στόχος είναι η από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών υψηλής τάσης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV).

Τα αποτελέσματα θα αξιοποιηθούν στη μελλοντική γκάμα προϊόντων του BMW Group, και συγκεκριμένα σε γενιές μοντέλων που προγραμματίζονται για το δεύτερο μισό της τρέχουσας δεκαετίας.

Η στρατηγική εξηλεκτρισμού του BMW Group στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση της ηγετικής του θέσης στον τομέα της πολυτελούς ηλεκτρικής κινητικότητας. Η BMW θέλει πριν από το 2030, τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της θα αντιπροσωπεύουν πάνω από το ήμισυ των παγκόσμιων πωλήσεων οχημάτων. 

Η Rimac Technology λειτουργεί ως προμηθευτής Tier 1 που ειδικεύεται στον εξηλεκτρισμό της αυτοκίνησης. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει συστοιχίες μπαταριών υψηλής τάσης, ηλεκτρικούς άξονες, ηλεκτρονικά συστήματα και λύσεις λογισμικού. Τα προϊόντα της Rimac Technology σχεδιάζονται, εξελίσσονται και παράγονται στους κόλπους της εταιρείας, ώστε να προσφέρουν προηγμένη τεχνολογία με υψηλή ικανότητα προσαρμογής.

Η μακροπρόθεσμη συνεργασία με το BMW Group δείχνει ότι η Rimac Technology μετασχηματίζεται από πάροχος εξειδικευμένων λύσεων υψηλής απόδοσης σε υψηλού όγκου προμηθευτή Tier 1. Με την ασταμάτητη ανάπτυξη της επιχείρησης, που περιλαμβάνει τη δημιουργία του Rimac Campus, η Rimac Technology είναι έτοιμη να δημιουργήσει project μεγάλης κλίμακας στα υψηλότερα πρότυπα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι δύο εταίροι θα ανακοινώσουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη μορφή που θα λάβει η στρατηγική σχέση, καθώς και το πεδίο εφαρμογής και το περιεχόμενό της, σε μεταγενέστερο στάδιο.

Ανεξάρτητα από τη νέα στρατηγική συνεργασία, το BMW Group προετοιμάζεται για την παρουσίαση της σειράς Neue Klasse: Το πρώτο μοντέλο θα λανσαριστεί στην αγορά το 2025. Η άφιξη των μοντέλων της Neue Klasse θα σηματοδοτήσει επίσης το ντεμπούτο της έκτης γενιάς της τεχνολογίας BMW eDrive, η οποία σύμφωνα με την BMW θα αποτελέσει ένα ακόμη σημαντικό “άλμα προς τα εμπρός” αναφορικά με θέματα κρίσιμα για τους πελάτες, όπως η αυτονομία και ο χρόνος φόρτισης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...

Ανανέωση για τις BMW 4 Series Gran Coupe και i4

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη των ανανεωμένων 4-Series και M4, η BMW παρουσιάσει τις ανανεωμένες 4 Series Gran Coupe και i4. Τα αυτοκίνητα αποκτούν...