Η BMW αφαιρεί το γράμμα “i” από τα βενζινοκίνητα μοντέλα της

Σχετικά άρθρα

Η γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της BMW αυξάνεται διαρκώς, όπου κύριο χαρακτηριστικό των ονομάτων τους είναι ότι ξεκινούν με το γράμμα “i”, παραδείγματος χάριν iX3, i4, i5, i7 κλπ.

Αυτή η αυξανόμενη προσφορά των ηλεκτρικών θα μπορούσε να προκαλέσει σύγχυση με τα υπάρχοντα βενζινοκίνητα μοντέλα της, πολλά από τα οποία έχουν το ίδιο γράμμα (“i”) στα αλφαριθμητικά τους ονόματα.

Η γερμανική εταιρία αφαιρεί το “i” από τα ονόματα των μοντέλων της και θα τα ευθυγραμμίσει περισσότερο με τη μορφή που δίνεται στα ηλεκτρικά της μοντέλα. Έτσι, πχ το 118i θα γίνει το 118, ενώ ομοίως, η X6 M60i θα γίνει η X5 M60 xDrive, κ.ο.κ.

Ο Bernd Kober, ανώτερος αντιπρόεδρος της BMW και Product Management, Connected Company, είπε ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θέλει τώρα το “i” να σημαίνει ότι οδηγείς ένα ηλεκτρικό της αυτοκίνητο.

Η BMW χρησιμοποιεί το γράμμα “i” για περισσότερα από 50 χρόνια, και αρχικά προστέθηκε για να υποδηλώσει τη χρήση ψεκασμού καυσίμου, από τη λέξη “injection”, όταν στα προηγούμενα μοντέλα υπήρχε καρμπυρατέρ.

Πηγήbmwblog.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BMW M3 Touring Vs Audi RS4 Avant. Ποιο είναι ταχύτερο στα 1.000 μέτρα;

Ποιο από τα δύο γρήγορα γερμανικά wagon είναι ταχύτερο στην επιτάχυνση στην ευθεία; Το Audi RS4 Avant εφοδιάζεται με τον 2,9-λίτρων V6 twin-turbo κινητήρα,...

Διέρρευσε η νέα BMW M5

Η BMW βρίσκεται στα τελευταία στάδια των δοκιμών εξέλιξης της νέας γενιάς της M5 και με τα αποκαλυπτήρια του μοντέλου να πλησιάζουν η γερμανική...