Παραιτήθηκε από την θέση του CEO της FIA η Natalie Robyn μετά από μόλις 18 μήνες

Σχετικά άρθρα

18 μήνες αφότου ανέλαβε τη νεοσύστατη θέση του CEO της FIA, η Natalie Robyn θα εγκαταλείψει την θέση της ως διευθύνουσα σύμβουλος της FIA στα τέλη του μήνα. Η Robyn διορίστηκε στο ρόλο της τον Νοέμβριο του 2022 ως μέρος μιας προσπάθειας του προέδρου της FIA, Mohammed Ben Sulayem για μεταρρύθμιση της διοικητικής δομής του οργανισμού.

Η FIA στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως η αποχώρηση της Robyn ήταν μια “αμοιβαία συμφωνία”, τονίζοντας:

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών, η Natalie πρωτοστάτησε σε μια συνολική αναθεώρηση της επιχειρησιακής δομής της ομοσπονδίας, διαδραματίζοντας κεντρικό ρόλο στον εκσυγχρονισμό της FIA, στην ενίσχυση της διακυβέρνησης και στην εξασφάλιση βιώσιμης οικονομικής σταθερότητας.

Ο διορισμός της Natalie στο ρόλο της Διευθύνουσας Συμβούλου τον Νοέμβριο του 2022 σηματοδότησε ένα ορόσημο, αξιοποιώντας τη 18χρονη καριέρα της που περιλαμβάνει ρόλους τόσο στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας όσο και στον χρηματοοικονομικό τομέα. Η απόφασή της να αναζητήσει ευκαιρίες εκτός της FIA την οδήγησε στην αποχώρησή της από τον οργανισμό κατόπιν κοινής συμφωνίας, με ισχύ στα τέλη Μαΐου.

Ο πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem πρόσθεσε:

Ο διορισμός της Natalie ήταν αξιοσημείωτος ως ο πρώτος CEO στην ιστορία της FIA. Έχει συμβάλει τα μέγιστα σε μια ευρεία αναδιοργάνωση της λειτουργικής και διοικητικής μας δομής. Εκ μέρους της FIA, της εύχομαι καλή επιτυχία στις μελλοντικές της προσπάθειες.

Η Robyn από τη μεριά της είπε:

Η απόδοση μου ως CEO στη FIA ήταν ένα τεράστιο προνόμιο και είμαι ευγνώμων που διηύθυνα ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μεταρρύθμισης.

Τώρα είναι η ώρα να απομακρυνθώ γνωρίζοντας ότι ο οργανισμός βρίσκεται σε καλύτερη θέση για τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας.

Είμαι πολύ περήφανος για τον ρόλο μου στην προώθηση του μετασχηματισμού της FIA τόσο στον αθλητισμό όσο και στην κινητικότητα, και είμαι στην ευχάριστη θέση να φύγω από έναν οργανισμό που αποτελείται από μια υπέροχη ομάδα ταλαντούχων και αφοσιωμένων ατόμων.

Η Robyn, η οποία εργάστηκε στο παρελθόν για τις Daimler, Nissan και Volvo, είναι η τελευταία αποχώρηση ανώτερου στελέχους από τη FIA. Ο αθλητικός διευθυντής Steve Nielsen, ο διευθυντής μονοθεσίων Tim Goss και η Deborah Mayer, η επικεφαλής της επιτροπής για τις γυναίκες, έχουν παραιτηθεί τους τελευταίους μήνες.

Η Robyn εικάζεται πως θέλει να αναλάβει μια θέση σε κάποια αυτοκινητοβιομηχανία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AlphaTauri γίνεται επίσημος συνεργάτης ένδυσης της FIA

Η FIA ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη τριετούς συνεργασίας με την AlphaTauri, με την τελευταία να γίνεται ο πρώτος επίσημος συνεργάτης ένδυσης της παγκόσμιας ομοσπονδίας...