Η Lucid απολύει το 6% του εργατικού της δυναμικού

Σχετικά άρθρα

Οι περικοπές θέσεων εργασίας συνεχίζονται στη Lucid, καθώς η αμερικάνικη εταιρεία ανακοίνωσε νέα αναδιάρθρωση. Αυτή τη φορά η αυτοκινητοβιομηχανία στοχεύει να μειώσει κατά περίπου 400 άτομα το εργατικό της προσωπικό, που αντιπροσωπεύει περίπου το 6% των εργαζομένων της.

Οι περικοπές προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου και η Lucid αναμένει να κοστίσει περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια (23 εκατ. ευρώ), στη μορφή των πληρωμών απόλυσης, παροχών εργαζομένων, μετάβασης σε εργαζομένους και αποζημιώσεων βάσει μετοχών.

Η Lucid αναφέρει ότι αυτή η κίνηση της θα βελτιστοποιήσει τα λειτουργικά της έξοδα ως απάντηση στις εξελισσόμενες επιχειρηματικές ανάγκες και τις βελτιώσεις παραγωγικότητας.

Σε email προς τους υπαλλήλους, ο διευθύνων σύμβουλος Peter Rawlinson είπε ότι οι περικοπές θα πλήξουν τους υπαλλήλους σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης της ηγεσίας και της διοίκησης μεσαίου επιπέδου. Συνέχισε λέγοντας:

Το να αφήσουμε τα ταλαντούχα μέλη της ομάδας μας είναι δύσκολο και μια απόφαση που δεν πήραμε ελαφρά. Ωστόσο, πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση σχετικά με το κόστος, με το Gravity να μην δημιουργεί έσοδα ακόμα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Lucid “έκαψε” άλλα 2,8 δισ. δολάρια

Για ένα ακόμη τρίμηνο η Lucid παρουσίασε καθαρές ζημιές. Συγκεκριμένα, η εταιρία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων με έδρα την Καλιφόρνια, η οποία έχει την στήριξη...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...