O Lewis Hamilton τιμωρήθηκε με ποινή τριών θέσεων για το αυριανό GP της Ολλανδίας, αφού οι αγωνοδίκες έκριναν ότι παρεμπόδισε άσκοπα την Red Bull του Sergio Perez κατά τη διάρκεια του Q1 των σημερινών κατατακτηρίων.
Ο Perez χρειάστηκε να σηκώσει το πόδι του από το γκάζι όταν βρέθηκε μπροστά του η Mercedes του Hamilton στα πρώτα στάδια της περιόδου, προκαλώντας μια θυμωμένη αντίδραση του Μεξικανού μέσω της ενδοεπικοινωνίας. Αργότερα ανέφερε ότι το περιστατικό έθεσε σε κίνδυνο την προσπάθεια του επειδή έπρεπε να χρησιμοποιήσει ένα επιπλέον σετ ελαστικών.

Και οι δύο οδηγοί και οι εκπρόσωποι των αντίστοιχων ομάδων τους κλήθηκαν να δουν τους αγωνοδίκες σχετικά με το θέμα, όπου αποφασίστηκε ότι ο Hamilton είχε παραβιάσει το άρθρο 37.5 των αθλητικών κανονισμών της FIA.
Ως εκ τούτου, ο Hamilton πήρε ποινή 3 θέσεων, που σημαίνει ότι θα εκκινήσει στο Ολλανδικό Grand Prix από την 15η θέση.
