Και ο Απρίλιος έκλεισε με μεγάλες απώλειες για την Tesla στην Ευρώπη, αφού η εταιρία κατέγραψε πτώση των πωλήσεών της σε μεγάλο μέρος της Γηραιάς Ηπείρου. Στη Σουηδία, οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων της Tesla τον Απρίλιο μειώθηκαν κατά 80,7%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2022.
Οι πωλήσεις της εταιρίας στην Ολλανδία μειώθηκαν κατά 73,8%, στο χαμηλότερο επίπεδο για τον ίδιο μήνα από το 2022 και στην Πορτογαλία μειώθηκαν κατά 33%, σημειώνοντας μεγαλύτερη πτώση από τον προηγούμενο μήνα. Οι πωλήσεις στη Δανία μειώθηκαν κατά 67,2%, στη Γαλλία παρουσίασαν πτώση 59,4%, ενώ στην Ελβετία υποχώρησαν κατά 50%,

Στη Νορβηγία και στην Ιταλία οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 11,8% και 29,3% αντίστοιχα. Ωστόσο το μερίδιο αγοράς της Tesla έχει μειωθεί στη Νορβηγία από το 18% στο 11%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες από την άλλη, έχουν αυξήσει το μερίδιο αγοράς τους περίπου στο 12% στη Νορβηγία.
Η Tesla, σε μια προσπάθεια να αυξήσει τη ζήτηση, προσφέρει εκπτώσεις σε δάνεια αυτοκινήτων και άλλα οικονομικά κίνητρα στη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Γερμανία, τη Βρετανία και τη Γαλλία.
Η Tesla αντιμετωπίζει αυξημένο ανταγωνισμό από τους παραδοσιακούς ανταγωνιστές της στην αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ οι νέοι Κινέζοι ανταγωνιστές λανσάρουν νέα και συχνά φθηνότερα ηλεκτρικά οχήματα. Ρόλο στην πτώση των πωλήσεων της Tesla έχει παίξει και η υιοθέτηση ακροδεξιάς πολιτικής από τον Elon Musk.
Η τεχνολογική πρωτοπορία της Tesla έχει σε μεγάλο βαθμό διαβρωθεί με την τρέχουσα γκάμα μοντέλων. Ο ανταγωνισμός τόσο από τους παλαιούς κατασκευαστές αυτοκινήτων όσο και από τους Κινέζους ανταγωνιστές θα επηρεάσει αρνητικά τις πωλήσεις
δήλωσε ο Andy Leyland, συνιδρυτής της SC Insights, εταιρείας που ειδικεύεται στην εφοδιαστική αλυσίδα.
