Ο Flavio Briatore διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι διαφωνίες μεταξύ αυτού και του πρώην επικεφαλής της ομάδας Oliver Oakes, οδήγησαν στην ξαφνική αποχώρηση του τελευταίου από την ομάδα της Alpine.
Ο Oakes εντάχθηκε στην ομάδα τον Ιούλιο του 2024, αντικαθιστώντας τον Bruno Famin. Ωστόσο, έξι αγώνες μετά την έναρξη της φετινής σεζόν, ο Oakes υπέβαλε ξαφνικά την παραίτησή του, με τον Briatore να αναλαμβάνει τα καθήκοντά του.

Η αιφνιδιαστική αποχώρηση συμπίπτει με την απόφαση της Alpine να αντικαταστήσει τον Jack Doohan με τον Franco Colapinto για τους επόμενους πέντε αγώνες. Αυτό τροφοδότησε τις φήμες ότι ο Briatore και ο Oakes διαφώνησαν σχετικά με την κίνηση αυτή και ότι ίσως ο Oakes απογοητεύτηκε σχετικά με το ποιος λαμβάνει πραγματικά τις βασικές αποφάσεις στην ομάδα του Enstone.
Ωστόσο, σε κοινή ανάρτηση στο Instagram με την Alpine, ο Briatore διέψευσε ότι υπήρχε διαφωνία με τον Oakes σχετικά με τη διοίκηση της ομάδας. Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση:
Πολλά ειπώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, συνδέοντας εσφαλμένα την απόφαση του Oli [Oakes] να παραιτηθεί με κάποια υποτιθέμενη διαφωνία ή ότι είχαμε διαφορετικές απόψεις. Αυτό είναι απολύτως ψευδές και απέχει πολύ από την αλήθεια.
Εγώ και ο Oli έχουμε πολύ καλή σχέση και είχαμε μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες να προχωρήσουμε την ομάδα μαζί. Σεβόμαστε το αίτημα του Oli να παραιτηθεί και έχουμε αποδεχθεί την παραίτησή του. Οι λόγοι δεν σχετίζονται με την ομάδα και είναι προσωπικής φύσεως.
Θα συνεχίσω να εμπλέκομαι όλο και περισσότερο με την ομάδα, μαζί με την ισχυρή διοίκηση που ήδη έχουμε στη θέση της. Θα δουλέψουμε σκληρά για να βελτιώσουμε τη θέση μας φέτος και να προετοιμαστούμε για το 2026.
Η ανάρτηση περιλαμβάνει επίσης ένα μήνυμα που αποδίδεται στον Oakes και απευθύνεται στο προσωπικό του Enstone.
Ήταν προνόμιο να ηγούμαι όλων στο Enstone. Τι ομάδα, τι μέρος. Είναι προσωπική μου απόφαση να αποχωρήσω. Ο Flavio ήταν σαν πατέρας για μένα, μόνο υποστηρικτικός από τότε που ανέλαβα τον ρόλο, καθώς και δίνοντάς μου την ευκαιρία. Όλα είναι στη θέση τους για το 2026 και εκεί που αυτό το όνειρο αξίζει να βρίσκεται!
Πιστεύω στο Enstone.
