Η μέτρια απόδοση του φετινού μονοθεσίου της Ferrari έχει προκαλέσει ερωτήματα σχετικά με την τεχνική της οργάνωση, όμως ο επικεφαλής της ομάδας, Fred Vasseur, αρνήθηκε να ρίξει το φταίξιμο στον τεχνικό διευθυντή Loic Serra, ο οποίος εντάχθηκε στην ομάδα από τη Mercedes τον περασμένο Οκτώβριο, αντικαθιστώντας τον Enrico Cardile που μετακόμισε στην Aston Martin.
Είναι βασικά η ίδια όπως τα τελευταία τρία χρόνια,
δήλωσε ο Vasseur για την τεχνική διάρθρωση της Ferrari.
Έχουμε κάνει κάποια λάθη με το μονοθέσιο, αλλά ξέρουμε πού πρέπει να βελτιωθούμε.
Ο Vasseur ρωτήθηκε εάν έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο τεχνικό επιτελείο που εργάζεται για το μονοθέσιο του 2026. Η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη όσον αφορά τον Serra.
Όταν ο Loic ήρθε στο Μαρανέλο πριν έξι μήνες, το φετινό μονοθέσιο ήταν ήδη, ας πούμε, κατά 90% ολοκληρωμένο. Φυσικά εξαρτάται από επιμέρους στοιχεία, αλλά οι βασικές αποφάσεις για το έργο είχαν ήδη ληφθεί.
Μιλάω για την κατανομή βάρους, το μεταξόνιο, τη γενική φιλοσοφία και τα λοιπά. Αυτό επηρεάζει όλες τις ομάδες όταν υπάρχει αλλαγή στην τεχνική ηγεσία.
Από την άλλη, το 95% της ομάδας είναι το ίδιο με αυτό που εργάστηκε στα μονοθέσια των ετών 2023, 2024 και 2025. Είμαι πεπεισμένος ότι το γεγονός πως ένα αυτοκίνητο έχει προβλήματα δεν σημαίνει πως η δομή δεν λειτουργεί.
Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα μας, ξέρουμε ότι πρέπει να βελτιωθούμε, αλλά αυτό είναι κάτι που διαρκώς συμβαίνει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ακόμη κι αν είσαι πρώτος, ξέρεις ότι πρέπει να συνεχίσεις να εξελίσσεσαι, αλλιώς θα δεχτείς επιθέσεις από τους αντιπάλους.
Όσον αφορά τη φετινή χρονιά, μάλλον κάναμε κάποια λάθη με το μονοθέσιο. Πρέπει να δουλέψουμε καλύτερα, αλλά η θέληση και η νοοτροπία υπάρχουν. Είμαι σίγουρος ότι το μόνο που χρειάζεται είναι να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε, να εντοπίζουμε και να επιλύουμε προβλήματα.
Ο Vasseur απέρριψε τις φήμες περί εγκατάλειψης της ανάπτυξης του φετινού μονοθεσίου προς χάριν του μονοθεσίου του 2026 και παραμένει πεπεισμένος ότι, πέρα από το πλάνο αναβάθμισης, το οποίο περιλαμβάνει σημαντικές ενημερώσεις στο GP της Ισπανίας, η ομάδα δεν έχει ακόμη εξαντλήσει πλήρως τις δυνατότητές της.
Συχνά τελειώνουμε τα αγωνιστικά τριήμερα με την αίσθηση ότι δεν έχουμε αποσπάσει το μέγιστο από το μονοθέσιο. Όσο έχουμε αυτή την αίσθηση, δεν μπορώ να πω πως γνωρίζουμε ακριβώς τη δυναμική του μονοθεσίου. Γι’ αυτό πιστεύω πως υπάρχουν ακόμα σημάδια ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.
